Οι ΗΠΑ αποσύρουν χρηματοδότηση 500 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη εμβολίων

Τέλος στη χρηματοδότηση για 22 προγράμματα ανάπτυξης εμβολίων που βασίζονται στην τεχνολογία mRNA ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στον ιατρικό και φαρμακευτικό κόσμο.

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, γνωστός για τις επικριτικές του θέσεις απέναντι στα εμβόλια, δήλωσε την Τρίτη πως ακυρώνει προγράμματα συνολικού ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν ως στόχο την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά ιών του αναπνευστικού, όπως ο COVID-19, η εποχική γρίπη και ο ιός H5N1.

Πρόκειται για 22 projects που υλοποιούνταν από κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες, μεταξύ αυτών η Pfizer και η Moderna — πρωταγωνιστές της παγκόσμιας μάχης κατά της πανδημίας. Τα mRNA εμβόλια αυτών των εταιρειών πιστώνονται με την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού το 2020.

Ο Κένεντι, ωστόσο, προανήγγειλε αλλαγή στρατηγικής από πλευράς του Υπουργείου Υγείας. «Ήρθε η ώρα να επενδύσουμε σε καλύτερες λύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για ποιες τεχνολογίες ή μεθόδους προσανατολίζεται να υποστηρίξει στη θέση των mRNA.

Πηγή: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος