Οι ΗΠΑ αποκομίζουν τεράστια κέρδη από τον πόλεμο στην Ουκρανία, λέει το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών 

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης χαρακτηρίσει την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία ως αντιπαράθεση μεταξύ δημοκρατίας και αυταρχισμού», αναφέρεται στην έκθεση

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας σε έκθεσή του, ισχυρίζεται πως οι ΗΠΑ είδαν την κρίση στην Ουκρανία ως ευκαιρία για να κερδίσουν χρήματα. Τονίζει πως συνεχίζουν μάλιστα να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη για τον στρατιωτικό-βιομηχανικό και ενεργειακό τους τομέα.

Σύμφωνα με την έκθεση, μετά την έναρξη της ουκρανικής κρίσης, οι ΗΠΑ είδαν την ευκαιρία να την εκμεταλλευτούν. Αντί να λάβει μέτρα για την προώθηση της κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία, η Ουάσιγκτον συνέχισε να ρίχνει λάδι στη φωτιά και να αποκομίζει τεράστια κέρδη από τον πόλεμο στον στρατιωτικό, βιομηχανικό, ενεργειακό και άλλους τομείς. 

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης χαρακτηρίσει την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία ως αντιπαράθεση μεταξύ δημοκρατίας και αυταρχισμού», αναφέρεται στην έκθεση. 

Συνεχίζοντας την επίθεσή του εναντίον των ΗΠΑ, το κινεζικό υπουργείο πρόσθεσε ότι «η λεγόμενη δημοκρατία των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ και καιρό περιβάλετε από ομάδες ατόμων με κοινά συμφέροντα και κεφάλαια, φέρνοντας αστάθεια και χάος στον κόσμο. 

Τον Αύγουστο του 2022, η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, επέμεινε να επισκεφθεί την Ταϊβάν παρά την έντονη διαμαρτυρία της Κίνας. Αυτή ήταν μια μεγάλη πολιτική πρόκληση που επιδείνωσε τις εντάσεις μεταξύ των στενών στην Ταϊβάν», επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης. 

Πηγή: abcnews.al 

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευαγγέλου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος