Οι ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι στις γερμανικές εκλογές μιλούν στην ΕΡΤ

Ο Γρηγόρης Αγγελίδης, ο μοναδικός ελληνικής καταγωγής βουλευτής της Μπούντεσταγκ, γεννήθηκε στο Ανόβερο, καθώς εκεί μετανάστευσαν οι γονείς του την δεκαετία του 60, πέρασε όμως τα πρώτα σχολικά του χρόνια στο Κιλκίς, από όπου κατάγεται.

Πολιτικός του κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP), είναι μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου από τον Οκτώβριο του 2017.

Μιλώντας στην ΕΡΤ υποστηρίζει ότι οι ελληνογερμανικές σχέσεις μπορούν να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο και θεωρεί ότι μία πιθανή συμμετοχή των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στην επόμενη γερμανική κυβέρνηση θα είναι προς όφελος της χώρας μας.

Ο κ. Αγγελίδης μιλάει ακόμα για τις ελληνικές του ρίζες και για την επαφή του με τη χώρα μας, την οποία επισκέπτεται συχνά. Αναφέρεται επίσης στην πολιτική που θέλουν να ακολουθήσουν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και στις πιθανές συμμαχίες που θα μπορούσαν να αποδεχθούν.

Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση των ψηφοφόρων, σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, θα παίξει το ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας, της οικονομικής εξέλιξης, της κλιματικής αλλαγής και της εκπαίδευσης.

Οι ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι στις γερμανικές εκλογές μιλούν στην ΕΡΤ

Η Σοφία Λεωνιδάκη, κόρη μιας Γερμανίδας και ενός Έλληνα από την Κρήτη, μεγάλωσε στο Κάσελ, σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Βρέμη και φέτος κατεβαίνει υποψήφια βουλευτής με το κόμμα της Αριστεράς (DIE LINKE).

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και γι’αυτό είναι τόσο έντονος ο προεκλογικός αγώνας, τονίζει η κ. Λεωνιδάκη.

Οι ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι στις γερμανικές εκλογές μιλούν στην ΕΡΤ

Όσο για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, εκφράζει την πεποίθηση ότι θα βελτιωθούν, καθώς αναγνωρίζει ότι ήταν τεταμένες λόγω των οικονομικών πιέσεων τα τελευταία χρόνια. Το κόμμα της Αριστεράς θεωρεί ότι οι πιέσεις από πλευράς του κ. Σόιμπλε είχαν επιπτώσεις στην κοινωνική πολιτική στην Ελλάδα, και αυτό θα πρέπει να τελειώσει. Αυτή η ατζέντα χρειάζεται να ανατραπεί σε όλην την Ευρώπη και αν αλλάξει στη Γερμανία, θα ακολουθήσει και η Ευρώπη, επισημαίνει η ίδια.

Η κ. Λεωνιδάκη μιλώντας στην ΕΡΤ τοποθετείται επίσης και στο ζήτημα του προσφυγικού, για το οποίο η άποψή της αποκρυσταλλώθηκε και μετά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Μόρια.

Οι ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι στις γερμανικές εκλογές μιλούν στην ΕΡΤ

Παρά τη διαφορετική πολιτική προσέγγιση τους, ο κύριος Αγγελίδης και η κυρία Λεωνιδάκη συμφωνούν στο ότι η αποχώρηση της Άγκελα Μέρκελ από την Καγκελαρία ύστερα από 16 χρόνια αποτελεί θετική εξέλιξη όχι μόνο για το εσωτερικό της Γερμανίας αλλά και για την Ευρώπη. Όπως λέει χαρακτηριστικά η κ. Λεωνιδάκη, η Μέρκελ ως καγκελάριος ήταν σαν μια μητέρα της χώρας. Ωστόσο ήταν σταθερή, ήξερε ο κόσμος τι να περιμένει. Τώρα υπάρχει μία αβεβαιότητα, ακόμα και μέσα στο ίδιο της το κόμμα. Όμως με έναν τρόπο η χώρα ήταν κοιμισμένη τα τελευταία 16 χρόνια, τώρα πρέπει να ξυπνήσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος