Οι χάκερς ανάρτησαν στο Διαδίκτυο τα αποτελέσματα των εξετάσεων PCR του Λουκασένκο και του γιου του

Array

Οι Λευκορώσοι χάκερ, που αυτοαποκαλούνται Ενωμένο Αρχηγείο Αντίστασης, παραβίασαν τον ιστότοπο του ιατρικού κέντρου της Προεδρικής Διοίκησης της Λευκορωσίας, το οποίο εξυπηρετεί τον Λουκασένκο και την οικογένειά του. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων PCR για τον κορονοϊό του Αλεξάντερ Λουκασένκο και του γιου του Νικολάι για την περίοδο από τον Απρίλιο του 2021 έως τον Δεκέμβριο του 2022 είναι, πλέον, δημόσια διαθέσιμα στο Διαδίκτυο.

Οι ημερομηνίες των εξετάσεων συμπίπτουν με τις ημερομηνίες των επισκέψεων του Αλεξάντερ Λουκασένκο στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Στις 31 Δεκεμβρίου χάκερ δήλωσαν ότι απέκτησαν μεγάλο όγκο δεδομένων από τους υπολογιστές του Κρατικού Κλινικού Ιατρικού Κέντρου της Προεδρικής Διοίκησης, και συγκεκριμένα πιστοποιητικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεων PCR για SARS-Cov-2 του Αλεξάντερ Λουκασένκο και του γιου του Νικολάι.

Οι γιατροί των οποίων τα στοιχεία αναφέρονται στα πιστοποιητικά εργάζονται πράγματι στο ιατρικό κέντρο της Προεδρικής Διοίκησης και η επικεφαλής γιατρός του είναι η Ιρίνα Αμπελσκάγια η οποία στις έρευνες του Κυβερνοχώρου και των λευκορωσικών μέσων ενημέρωσης αποκαλείται μητέρα του Νικολάι Λουκασένκο.

Ως απόδειξη, οι χάκερς ανάρτησαν έναν πρωτοχρονιάτικο χαιρετισμό στην κεντρική σελίδα του ιστότοπου, στον οποίο υπενθύμιζαν για τις φυλακές που είναι γεμάτες πολιτικούς κρατούμενους και υποσχέθηκαν στον Λουκασένκο να αναπτύξει τις δραστηριότητές του, «και η τακτική του αγώνα θα αποκτήσει δυναμική στα αρνητικά σενάρια που φοβάται».

Κρίνοντας από τις ημερομηνίες, οι δοκιμές του Αλεξάντερ και του Νικολάι Λουκασένκο έγιναν την παραμονή των επισκέψεών τους στη Ρωσία. Ο Λευκορώσος πρόεδρος συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο πέντε φορές το 2021 και οκτώ φορές το 2022.
Από το φθινόπωρο του 2021, σε ορισμένες περιπτώσεις έγιναν πολλαπλές δοκιμές την ίδια ημέρα.

Στα αποτελέσματα των εξετάσεων του Αλεξάντερ Λουκασένκο υπάρχουν δύο διαφορετικοί αριθμοί διαβατηρίου: MP 0000001 και MP 1000000. Στα πιστοποιητικά του Νικολάι Λουκασένκο αναγράφονται μάλιστα τρία έγγραφα: διαβατήριο MP 0000001 (το ίδιο με του πατέρα του), διαβατήριο MP 2000000 και έγγραφο PD 000001.

Η σειρά PD σημαίνει βιομετρικό διαβατήριο. Εκδίδονται στη Λευκορωσία από τον Σεπτέμβριο του 2021. Ωστόσο, ο Νικολάι έλαβε πιστοποιητικά για το έγγραφο αυτό ήδη από τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2021. Την ίδια στιγμή στο πιστοποιητικό για τον Ιούλιο του 2021, όταν ο Νικολάι είχε ήδη βιομετρικό διαβατήριο, ως έγγραφο του αναγράφεται ένα διαβατήριο με σειρά και αριθμό MP 0000001, δηλαδή ένα κανονικό. Όμως η κατοχή βιομετρικού διαβατηρίου δεν συνεπάγεται την κατοχή ενός συνηθισμένου χάρτινου εγγράφου.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει επανειλημμένα αρνηθεί την ύπαρξη του κορονοϊού. Αναγνώρισε για πρώτη φορά προβλήματα με την εξάπλωση του covid19 τον Μάρτιο του 2020, αλλά δήλωσε ότι η πανδημία της χώρας αντιμετωπίζεται «χωρίς θόρυβο και σκόνη». Στις 25 Δεκεμβρίου 2020, ο Λουκασένκο δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία που διέρρευσαν, 496 άνθρωποι πέθαναν στη χώρα. Συγκριτικά, 141 λιγότεροι άνθρωποι πέθαναν την ίδια ημέρα ένα χρόνο νωρίτερα.

Πηγή: www.lrt.lt/ru

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος