Οι αγρότες προειδοποιούν για ελλείψεις τροφίμων σε σούπερ μάρκετ

Array

Η Βρετανία κινδυνεύει από ελλείψεις σε σούπερ μάρκετ με την προσφορά αυγών, γάλακτος, φρούτων και λαχανικών σε κίνδυνο, προειδοποιούν αγρότες.

Η αυστηρή προειδοποίηση εξεδόθη από την Εθνική Ένωση Αγροτών (NFU), η οποία κάλεσε σε επείγουσα συνέντευξη Τύπου σήμερα (Τρίτη 6/12) για να ζητήσει κυβερνητική παρέμβαση.

Οι αγοραστές θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι με άδεια ράφια σούπερ μάρκετ και ολόκληρη η υποδομή του έθνους θα μπορούσε να υπονομευτεί λόγω μεγάλων προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού, σύμφωνα με την NFU.

Οι αγρότες προειδοποίησαν ότι η έλλειψη αυγών το τελευταίο διάστημα μπορεί να είναι μόνο η αρχή.

«Σοβαρά» ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας που επηρεάζουν όλους τους τύπους προϊόντων από φρούτα και λαχανικά μέχρι γαλακτοκομικά και γάλα «απειλούν να θέσουν σε κίνδυνο την επισιτιστική ασφάλεια στη Βρετανία», προειδοποίησαν η Ένωση Αγροτών.

Η πρόεδρος της NFU Minette Batters προέτρεψε τον πρωθυπουργό Rishi Sunak να τιμήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για να στηρίξει τους Βρετανούς αγρότες μέσω της ενεργειακής κρίσης και να θέσει στόχο για την επισιτιστική ασφάλεια του έθνους, με το θεσμικό καθήκον να αναφέρει τα εγχώρια επίπεδα τροφίμων.

Ανταπόκριση Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος