Όχι της Μόσχας στην απόπειρα Ερντογάν να παίξει ρόλο διαμεσολαβητή στην ουκρανική κρίση

Με το “καλημέρα” κόβει η Ρωσία τη διαμεσολαβητική προσπάθεια που εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα επιχειρεί να παίξει η Άγκυρα στην αντιπαράθεση Μόσχας-Κιέβου.

Πριν λίγο η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, ξεκαθάρισε, πως δεν γίνεται λόγος για μεσολαβητικό ρόλο της Τουρκίας, στη διευθέτηση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία.

Με τον ξεκάθαρο αυτό τρόπο, η Μόσχα, απάντησε στη δήλωση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί ετοιμότητας της Άγκυρας, να γίνει μεσολαβητής μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας,για την επίλυση της κατάστασης στο Ντονμπάς.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε πως, «δεν μπορεί να γίνει λόγος για μεσολαβητικό ρόλο της Τουρκίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στη διευθέτηση της εσωτερικής ουκρανικής σύγκρουσης.  Είμαστε αναμφίβολα ευγνώμονες στην τουρκική πλευρά, και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο της Τουρκίας, για την επιθυμία του να προωθηθεί η εσωτερική ουκρανική διευθέτηση. Ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να είναι η συμβολή του στο να πειστούν οι ουκρανικές αρχές να εγκαταλείψουν τα επιθετικά τους σχέδια απέναντι στο Ντονμπάς, κα να αρχίσουν να εφαρμόζει τις συμφωνίες του Μινσκ σε άμεσο διάλογο με τους  εκπροσώπους του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ”. 

Παράλληλα, η Ρωσίδα διπλωμάτης υπενθύμισε, πως η  η Ρωσία δεν είναι μέρος σε αυτή τη σύγκρουση, τονίζοντας, ότι συμμετέχοντες είναι το Κίεβο και το Ντόνετσκ και το Λούγκανσκ.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας, Μόσχα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος