Ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ υποστηρίζει ότι μόνο μια «τρελή» απάντηση στο Ιράν θα φέρει την αποτροπή στην Μ. Ανατολή

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Itamar Ben Gvir ζήτησε «τρελή απάντηση» στην ιρανική επίθεση, που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, ενώ ο συνάδελφός του υπουργός Οικονομικών Bezalel Smotrich επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ βρίσκεται «σε υπαρξιακό κίνδυνο».

 Συγκεκριμένα ο Μπεν Γκβιρ είπε σε μια δήλωση: «Για να δημιουργηθεί αποτροπή στη Μέση Ανατολή, η απάντηση πρέπει να είναι τρελή». Ο υπουργός πρόσθεσε πως η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν δεν πρέπει να είναι “σκιάχτρο”. Οι έννοιες της αναλογικότητας και του περιορισμού είναι δύο έννοιες που εξανεμίστηκαν στις 7 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του, ο Smotrich υποσήριξε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει περιορισμός» στο πρόσωπο του Ιράν, τονίζοντας «τα μάτια ολόκληρης της Μέσης Ανατολής και ολόκληρου του κόσμου στραμμένα στο κράτος του Ισραήλ».

Εκτίμησε ότι, εάν το Ισραήλ δεν ανταποκριθεί, θα θέσουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας σε άμεσο υπαρξιακό κίνδυνο. Ο ίδιος θεωρεί ότι, η ανταπόκρισή μας έχει απήχηση σε όλη τη Μέση Ανατολή για τις επόμενες γενιές.,” Θα επικρατήσουμε, θα εκθέσουμε τον εαυτό μας και τα παιδιά μας σε επικείμενο υπαρξιακό κίνδυνο ικανό να αποκαταστήσει την αποτροπή και να έχει το θάρρος να αποκαταστήσει την ασφάλεια για τους πολίτες της Μέσης Ανατολής.”

Το μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου Άμυνας Μπένι Γκαντζ αποκάλυψε ότι το Ισραήλ «εξακολουθεί να μελετά την απάντησή του και θα καθορίσει το τίμημα που θα πληρώσει το Ιράν με τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα που είναι κατάλληλο για εμάς».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος