Ο βρετανικός στρατός πρέπει να είναι έτοιμος για πόλεμο με την Ρωσία

“Ο βρετανικός στρατός πρέπει να είναι έτοιμος για πόλεμο με την Ρωσία”, λέει ο απερχόμενος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο απερχόμενος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου είπε, ότι ο στρατός θα πρέπει να είναι έτοιμος για πόλεμο με τη Ρωσία μετά τις πρόσφατες εντάσεις στην ανατολική Ευρώπη.

Ωστόσο, δεν πιστεύει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει πραγματικά έναν «θερμό πόλεμο» με την Δύση.

Ο στρατηγός Νικ Κάρτερ είπε ότι η Ρωσία αποτελεί τώρα, την πλέον μεγαλύτερη απειλή στην Ανατολική Ευρώπη από ό,τι ήταν όταν ο ίδιος ανέλαβε αυτή την θέση πριν από οκτώ χρόνια.

Ο στρατηγός Κάρτερ έδωσε μια σειρά συνεντεύξεων πριν από την αναχώρηση του ως αρχηγός του επιτελείου άμυνας στο τέλος του μήνα. Είπε ότι «ήλπιζε ξεκάθαρα» ότι δεν θα γινόταν πόλεμος με τη Ρωσία και δεν πίστευε ότι η χώρα θα ήθελε έναν φυσικό πόλεμο, αλλά το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είναι έτοιμο.

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων μίλησε εν μέσω εντάσεων στα σύνορα μεταξύ της Πολωνίας και της συμμάχου της Ρωσίας, Λευκορωσίας, σχετικά με τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί σε καταυλισμούς, καθώς και ενδείξεις ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία.

H ΥΠΕΞ καλεί την Ρωσία να σταματήσει την μεταναστευτική κρίση

Η Λιζ Τρας, η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, με άρθρο της στην κυριακάτικη Τέλεγκραφ προέτρεψε τον Πούτιν να παρέμβει στην «επαίσχυντη κατασκευασμένη μεταναστευτική κρίση» που εκτυλίσσεται στα σύνορα.

Το Ντουμπάι άρχισε την Κυριακή να απαγορεύει στους ταξιδιώτες από το Ιράκ να διέρχονται από το εμιράτο στο δρόμο τους προς τη Λευκορωσία, αποκόπτοντας την τελευταία μεγάλη αεροπορική διαδρομή από τη Μέση Ανατολή προς το Μινσκ.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρ, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος