Ο Βούλγαρος δήμαρχος Βαλεντίν Ντιμιτρόφ κατηγορείται για υπεξαίρεση κονδυλίων της ΕΕ ύψους 169.000 ευρώ

Ο Ντιμιτρόφ κατηγορείται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για υπεξαίρεση 169.000 ευρώ, αλλά δηλώνει ήρεμος και αισιόδοξος. “Δεν είναι μεγάλη υπόθεση, με συνέλαβαν, με κατηγόρησαν, αυτό είναι. Κοιμάμαι ήσυχος”, δήλωσε.

Ο Βούλγαρος δήμαρχος που κρατήθηκε ως ύποπτος για υπεξαίρεση κονδυλίων της ΕΕ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση την Πέμπτη. Ο Βαλεντίν Ντιμιτρόφ διοικεί τη μικρή πόλη του Στρατηγού Toshevo , κοντά στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, και οι υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Ο Ντιμιτρόφ κατηγορείται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για υπεξαίρεση 169.000 ευρώ , αλλά λέει ότι είναι ήρεμος και πρόθυμος να περιμένει την έκβαση της υπόθεσης:

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, υπάρχουν στοιχεία για ψευδείς πληροφορίες σχετικά με ένα έργο για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης σε κτίρια κατοικιών μεταξύ 2017 και 2019.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ντιμιτρόφ είπε στα ΜΜΕ: «Εκφράζουμε τη διαφωνία μας και θα παρουσιάσουμε στοιχεία όταν έρθει η ώρα».

Ο Ντιμιτρόφ υποστηρίζεται από το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και με τις τοπικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον προσεχή Οκτώβριο, ορισμένοι υποστηρικτές πιστεύουν ότι η διαδικασία έχει πολιτικά κίνητρα.

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος