Ο Βλ. Πούτιν γιόρτασε σε στάδιο την επέτειο προσάρτησης της Κριμαίας – Διακόπηκε η ζωντανή σύνδεση

Οι «ηρωϊκοί κάτοικοι της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης αποτελούν την κινητήρια δύναμη της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, από το στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, όπου γιορτάστηκε η όγδοη επέτειος από την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Tην ώρα που μιλούσε, υποστηρίζοντας πως η εισβολή στην Ουκρανία έγινε λόγω της «γενοκτονίας που διαπράττεται στο Ντονμπάς», η live μετάδοση διεκόπη ανεξήγητα, με την κρατική τηλεόραση να προβάλει εικόνες με πατριωτικά εμβατήρια και τραγούδια που είχαν «παίξει» νωρίτερα στην εκδήλωση.

«Διαπράχθηκε γενοκτονία στο Ντονμπάς. Στόχος της επιχείρησης στην Ουκρανία είναι να απαλλαχθούμε από αυτή την κατάσταση» είπε στην ομιλία του ο Πούτιν και επανέλαβε ότι οι πολίτες της Κριμαίας έκαναν τη σωστή επιλογή το 2014, καθώς «ήθελαν να ζήσουν στη δική τους, ιστορική γη, τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Ακόμη, ο Ρώσος πρόεδρος επαίνεσε τον «ηρωισμό του ρωσικού στρατού που συμμετέχει στην επιχείρηση στην Ουκρανία».

Οι κάτοικοι έβαλαν σκληρά εμπόδια στους Ναζί και δεν δέχτηκαν το πραξικόπημα των εκκαθαριστικών επχιειρήσεων στο Ντονμπάς, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος ενώ επικαλέστηκε την Αγία Γραφή για να μιλήσει για θυσίες αγάπης.

Η συγκέντρωση στη Μόσχα ονομάστηκε «Συναυλία για έναν κόσμο χωρίς ναζισμό» και οι εικόνες δείχνουν κατάμεστο το μεγαλύτερο στη Ρωσία στάδιο, όπου και διεξήχθη ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Τίποτε δεν επιλέχθηκε τυχαία, επισημαίνουν δυτικοί αναλυτές μιλώντας για προκλητικό μήνυμα Πούτιν εν μέσω κλιμάκωσης του πολέμου και διεθνών κυρώσεων, κι ενώ η κατακραυγή εντείνεται για τη Μαριούπολη.

Μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ότι δόθηκαν οικονομικά κίνητρα σε ρούβλια για να γεμίσει το στάδιο Λουσνίκι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος