Ο Πούτιν απέλυσε τον επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας

Array

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με διάταγμα απήλλαξε των καθηκόντων του τον επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roskosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, τοποθετώντας στην θέση του τον πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό Γιούρι Μπορίσοφ, ο οποίος είχε διατελέσει προηγουμένως αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Η ρωσική υπηρεσία του BBC, επισημαίνει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Ρογκόζιν να γίνει ένας από τους επιτρόπους του Κρεμλίνου στις αυτοανακηρυχθείσες «Λαϊκές δημοκρατίες» του Ντονμπάς, που αναγνωρίστηκαν με εντολή του Πούτιν πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ρογκόζιν ο οποίος παραχώρησε την θέση του στον Μπορίσοφ, είχε γίνει γνωστός για τις σκληρές εκφράσεις του, πρωτίστως στην σελίδα του στο Twitter, η οποία εν συνεχεία έγινε επίσημος λογαριασμός της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας (Roskosmos) που περιείχε πιο επίσημες πληροφορίες.

Ο Ρογκόζιν έχει επανειλημμένα έρθει σε αντιπαράθεση με τον Αμερικανό επιχειρηματία Ίλον Μασκ, ο οποίος έχει ξεκινήσει το δικό του διαστημικό πρόγραμμα.

Από τις πιο πρόσφατες δηλώσεις του: στις 12 Απριλίου ο Ρογκόζιν έδωσε εντολή στους κοσμοναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) να σταματήσουν να εργάζονται με τον ευρωπαϊκό ESA.

Ο 65χρονος αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιούρι Μπορίσοφ παίρνει την θέση του 58χρονου Ντμίτρι Ρογκόζιν για δεύτερη φορά. Τον Μάιο του 2018 τον είχε αντικαταστήσει παίρνοντας την θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- BBC (ρωσική υπηρεσία)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος