Ο Τζουζέπε Κόντε ανακοινώνει απόψε αυστηροποίηση των μέτρων για τις γιορτές

Έπειτα από σειρά αναβολών, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοινώνει απόψε την αυστηροποίηση των μέτρων για την περίοδο των γιορτών. Αναμένεται να υιοθετηθεί η «σκληρή γραμμή».

Ο Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να ανακοινώσει, σε τηλεοπτικό του μήνυμα, τις απαγορεύσεις που θα ισχύσουν για την περίοδο των γιορτών, ώστε να περιορισθεί η πιθανότητα αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον Τύπο, θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή η υιοθέτηση της λεγόμενης «σκληρής γραμμής»: «Από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, αναμένεται να επιβληθούν δέκα ημέρες ολικού lockdown, και άλλες τέσσερις με αυστηρά περιορισμένη δυνατότητα κυκλοφορίας των πολιτών και λειτουργίας των καταστημάτων».

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, σε κάθε αυτοκίνητο, δεν θα μπορούν να επιβαίνουν πάνω από δυο άτομα, με μόνη εξαίρεση τα παιδιά μέχρι δεκατεσσάρων ετών.

Θεωρείται βέβαιο, δε, ότι την παραμονή και ανήμερα Χριστούγεννα, στις 31 Δεκεμβρίου και την Πρωτοχρονιά, όπως και για την ημέρα των Θεοφανίων, τα καταστήματα (συμπεριλαμβανομένων των καφέ και των εστιατορίων) θα μείνουν κλειστά και για να βγει κανείς, από το σπίτι, θα πρέπει να συντρέχει σοβαρός λόγος.

Ο Νικόλα Τζινγκαρέτι, περιφερειάρχης του Λάτιου, με πρωτεύουσα την Ρώμη, τόνισε ήδη ότι αν τα μέτρα της κυβέρνησης δεν επισημοποιηθούν μέσα στην ημέρα, ο ίδιος θα υπογράψει απόφαση η οποία θα θέτει αυστηρούς περιορισμούς στη δυνατότητα μετακίνησης των πολιτών, για να προληφθεί ένα τρίτο, δραματικό κύμα κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος