Ο Τζόνι Ντεπ «έδερνε τη γυναίκα του» απεφάνθη το Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας

Δύο χρόνια έπειτα από το διάσημο πλέον άρθρο της καθημερινής Sun όπου ο Τζόνι  Ντεπ χαρακτηριζόταν ο “σύζυγος που δέρνει τη σύζυγό του” ο διάσημος ηθοποιός έχασε σήμερα την δίκη με τον εκδοτικό οργανισμό.

Σύμφωνα με τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Άντριου Νίκολ ο ισχυρισμός του 57χρονου ηθοποιού για δυσφήμιση του από το βρετανικό ταμπλόιντ δεν ευσταθεί διότι το άρθρο της εφημερίδας έχει αποδειχθεί “ουσιαστικά αλήθεια”.

Η απόφαση αποτελεί ισχυρό χτύπημα για τον Τζόνι Ντεπ καθώς η απόφαση κηλιδώνει τον διάσημο ηθοποιό ως βίαιο προς τη σύζυγο του, παρά το γεγονός ότι η δίκη δεν ήταν μεταξύ των δύο συζύγων αλλά μεταξύ του ιδίου και του ταμπλόιντ. 

Η ακροαματική διαδικασία κράτησε δεκαέξι ημέρες με κεντρικούς μάρτυρες τον ίδιο και την πρώην σύζυγο του Άμπερ Χερντ ηθοποιό και μοντέλο, και είχε συγκεντρώσει τα φώτα του παγκόσμιου τύπου. Σε αυτήν ήρθαν στο φως λεπτομέρειες από την προσωπική κοινή ζωή του ζευγαριού με μαρτυρίες και φωτογραφίες της ίδιας της Α. Χερντ για ξυλοδαρμό, βίαιη συμπεριφορά, αλκοολισμό και χρήση ναρκωτικών του πρωταγωνιστή των “Πειρατών της Καραϊβικής”. 

Στην τελευταία αγόρευση της η συνήγορος υπεράσπισης του ταμπλόιντ Σάσα  Γουάς κατηγόρησε τον Τζόνι Ντεπ για “βαθύ μισογυνισμό” εκτός από την βίαιη συμπεριφορά του.

Η δικηγορική ομάδα που εκπροσωπεί τον Τζόνι Ντεπ  άσκησε έφεση αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου: “Η απόφαση είναι τόσο ελαττωματική που θα ήταν γελοίο για τον κ. Ντεπ να μην προσφύγει σε αυτήν την απόφαση” είπε η Τζένι Άφια δικηγόρος.

Ο Τζόνι Ντεπ καθ’ όλη την διάρκεια της δίκης αρνήθηκε κάθετα τους ισχυρισμούς της Άμπερ Χερντ με την υπερασπιστική γραμμή να είναι  ότι πρόκειται για μία “χρυσοθήρα” η οποία “κατασκεύασε ένα ψέμα ως ασφαλιστήριο συμβόλαιο”.

Ο δικαστής κος Νίκολ είπε: “Δεν δέχομαι αυτόν τον χαρακτηρισμό της κας Χερντ.”

Εκπρόσωπος της οργάνωσης για την ενδοοικογενειακή βία “Καταφύγιο” είπε στον Γκάρντιαν: “Αυτή είναι μια σημαντική απόφαση και ελπίζουμε να στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα: κάθε επιζών της ενδοοικογενειακής κακοποίησης θα πρέπει να ακούγεται. Καμμία γυναίκα που επιβιώνει αυτής δεν πρέπει ποτέ να σιγήσει τη φωνή της. Στεκόμαστε με αλληλεγγύη στην κα Χερντ η οποία έδειξε μεγάλη γενναιότητα στο να βγει προς τα έξω και να μιλήσει”.

Η δίκη χαρακτηρίστηκε από τον Ιντιπέντεντ ως “η πιο μεγάλη δικαστική διαμάχη του 21ου αιώνα έως τώρα”._

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος