Aνατροπές στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη καθώς ο ιδρυτής της περίφημης πλατφόρμας Alibaba, Τζακ Μα, έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στην Κίνα.
Τη θέση του κατέλαβε ο επικεφαλής της εταιρίας εμφιαλωμένου νερού Nongfu Spring, Τζονγκ Σανσάν με περιουσία που αγγίζει το ποσό των 58,7 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την κατάταξη δισεκατομμυριούχων του πρακτορείου Bloomberg. Με περιουσία που υπολογίζεται στα 56,7 δισ. δολάρια, ο Τζακ Μα έχασε μια θέση.
Ο Τζονγκ Σανσάν, ηλικίας 66 ετών, ξεκίνησε την καριέρα του ως εργάτης στον κατασκευαστικό κλάδο, μετά έγινε δημοσιογράφος και στη συνέχεια ίδρυσε τη δική του εταιρία, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.
Η Nongfu Spring πραγματοποίησε στις αρχές του μήνα την είσοδό της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ενώ ο Τζονγκ Σανσάν είναι επίσης εκ των διευθυντικών στελεχών μιας εταιρίας εμβολίων, της Beijing Wantai η οποία εργάζεται στην ανάπτυξη ρινικού σπρέι κατά της Covid-19.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος