Ο Τραμπ θα υπογράψει το νομοσχέδιο για το τέλος του κυβερνητικού shutdown

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υπογράψει σήμερα το νομοσχέδιο που προβλέπει τον τερματισμό της αναστολής λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το τέλος ενός παρατεταμένου και ιστορικά μακροχρόνιου “λουκέτου” στη λειτουργία του αμερικανικού κράτους, το οποίο παρέλυσε σημαντικές δημόσιες υπηρεσίες για περισσότερες από έξι εβδομάδες.

Νωρίτερα η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε, το βράδυ της Τετάρτης, νομοθετική πρόταση που προωθεί τον τερματισμό της ιστορικά μακροβιότερης – διάρκειας 43 ημερών – αναστολής λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με 222 ψήφους υπέρ και 209 κατά το νομοσχέδιο που θα τερματίσει το κλείσιμο της κυβέρνησης.

Η πρόταση προβλέπει λειτουργία της κυβέρνησης έως τις 30 Ιανουαρίου και επαναφορά βασικών προγραμμάτων, όπως η διανομή επιδομάτων διατροφικής βοήθειας (SNAP), καθώς και η συνέχιση επιδοτήσεων για κοινωνικά προγράμματα μέχρι το τέλος του δημοσιονομικού έτους 2026.

Πηγή: Rreuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος