Ο Τραμπ θα απονείμει το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας στον δολοφονημένο Τσάρλι Κερκ – Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, είπε για την 11η Σεπτεμβρίου

Το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, θα απονείμει «σύντομα» μετά θάνατό του, στον Τσάρλι Κερκ, ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια τελετής στο Πεντάγωνο για την 24η επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τον στενό σύμμαχό του, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε χθες Τετάρτη (10/09), «γίγαντα της γενιάς του» και «υπέρμαχο της ελευθερίας», προτού υπογραμμίσει ότι στην απονομή αυτή της ύψιστης τιμής για τους πολίτες της Αμερικής θα παραστεί «πολύ μεγάλο πλήθος».

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ»

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ τίμησε την 24η επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 από το Πεντάγωνο, αποτίνοντας φόρο τιμής στα 2.977 θύματα και υποσχόμενος να «μην ξεχάσει ποτέ» εκείνη τη μαύρη ημέρα για την Αμερική.

«Άγρια τέρατα επιτέθηκαν στα σύμβολα του πολιτισμού μας. Παρ’ όλα αυτά, εδώ στη Βιρτζίνια, στη Νέα Υόρκη και στους αιθέρες της Πενσυλβάνιας, οι Αμερικανοί δεν δίστασαν. Στάθηκαν στα πόδια τους και έδειξαν στον κόσμο ότι δεν θα υποχωρήσουμε, δεν θα λυγίσουμε, δεν θα τα παρατήσουμε και η μεγάλη αμερικανική σημαία μας δεν θα αποτύχει ποτέ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Τραμπ μοιράστηκε επίσης προσωπικές ιστορίες ορισμένων από τα θύματα, όπως το μήνυμα από τον Μπράιαν Σούινι προς τη σύζυγό του Τζούλι από το αεροσκάφος United Flight 175, την κλήση της αεροσυνοδού Ρενέ Μαϊ προς τη μητέρα της για να πει «Σ’ αγαπώ», το τηλεφώνημα του Τομ ΜακΓκίνις από τον 92ο όροφο του Βόρειου Πύργου, καθώς και τη γενναιότητα του Τσακ Κοστέλο, που έτρεξε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου για να απελευθερώσει ανθρώπους παγιδευμένους σε ασανσέρ.

«Εκείνη την ημέρα μάθαμε ότι το αμερικανικό ηρωικό πνεύμα ήταν γύρω μας. Το είδαμε στους αστυνομικούς, στους σπουδαίους πυροσβέστες, στα μέλη των ενόπλων δυνάμεων εδώ στο Πεντάγωνο και στις καρδιές κάθε Αμερικανού που απάντησε στο κάλεσμα της ιστορίας» δήλωσε.

Μεταξύ άλλων, ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, δεν παρέλειψε να επαναλάβει τη δήλωσή του ότι η Αμερική ήταν μια «νεκρή χώρα» υπό την προεδρία του προκατόχου του και υπερηφανεύτηκε για την πρότασή του να μετονομαστεί το υπουργείο Άμυνας σε υπουργείο Πολέμου. «Πέρυσι ήμασταν μια νεκρή χώρα. Τώρα έχουμε την πιο καυτή χώρα στον κόσμο» ανέφερε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος