Ο Τραμπ στέλνει Εθνοφρουρά στο Πόρτλαντ με εντολή για «μέγιστη βία» – Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν οι αρχές του Όρεγκον

Διακόσια μέλη της Εθνοφρουράς θα αναπτυχθούν στο Πόρτλαντ, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο, στο πλαίσιο της εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με στόχο την εγκληματικότητα που πλήττει τις πόλεις που διοικούνται από Δημοκρατικούς δημάρχους.

Οι στρατιώτες αυτοί «καλούνται να υπηρετήσουν αμέσως σε ομοσπονδιακό επίπεδο για 60 ημέρες, ώστε να προστατεύσουν τους πράκτορες της ICE (σ.σ. της αστυνομίας μετανάστευσης) και άλλους δημόσιους λειτουργούς που εκτελούν ομοσπονδιακές αποστολές» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Πολέμου, Σον Παρνέλ, σε μια ανακοίνωσή του.

Ο Τραμπ έχει ήδη στείλει τον στρατό στο Λος Άντζελες, την Ουάσινγκτον και το Μέμφις. Είχε απειλήσει να αναπτύξει την Εθνοφρουρά και στο Πόρτλαντ όπου είχαν γίνει μεγάλες διαδηλώσεις το 2020, κατά την πρώτη θητεία του, μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από έναν αστυνομικό στη Μινεάπολη.

Διατάζοντας την ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στο Πόρτλαντ, όπου εδώ και μήνες οργανώνονται διαδηλώσεις κατά της ICE, ο Αμερικανός πρόεδρος ενέκρινε «τη χρήση μέγιστης βίας, εάν χρειαστεί».

Οι αρχές του Όρεγκον, της Πολιτείας όπου βρίσκεται το Πόρτλαντ, προσέφυγαν την Κυριακή στη δικαιοσύνη για να εμποδίσουν την εφαρμογή αυτής της απόφασης καθώς θεωρούν ότι το κίνητρο του Τραμπ είναι «να κανονικοποιήσει την προσφυγή στον στρατό για συνηθισμένες δραστηριότητες διατήρησης της τάξης στο εσωτερικό της χώρας.

Υποστηρίζουν επίσης ότι δεν είναι αναγκαία η ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στο Πόρτλαντ, γατί, σε αντίθεση με όσα δηλώνει ο Τραμπ, οι διαδηλώσεις κατά της ICE ήταν ειρηνικές και σχετικά περιορισμένες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος