Ο Τραμπ μετατρέπει τη μέρα του στο δικαστήριο σε εκδήλωση προεκλογικής εκστρατείας

Μετά την απαγγελία του κατηγορουμένου στο δικαστήριο, ο Τραμπ ταξίδεψε στο κλαμπ του γκολφ στο Μπέντμινστερ για να εμφανιστεί ενώπιον των υποστηρικτών του και των πολιτικών του χορηγών.

Παρά τη σοβαρότητα των ισχυρισμών του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προσπάθησε να μεγιστοποιήσει τα πολιτικά κέρδη από την ημέρα του στο δικαστήριο.

Ο Ρεπουμπλικανός δήλωσε αθώος για ποινικές κατηγορίες ορόσημο για απόκρυψη διαβαθμισμένων εγγράφων, μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο. Μέσα στο δικαστήριο στο Μαϊάμι, ο Τραμπ λέγεται ότι κάθισε με σοβαρή έκφραση αφού απάντησε σε 37 κατηγορίες για κακούργημα.

Είχε προηγουμένως κρατηθεί και είχε ληφθεί δείγμα DNA, αλλά δεν του λήφθηκε καμία λήψη.

Ο Τραμπ μετατρέπει τη μέρα του στο δικαστήριο σε εκδήλωση προεκλογικής εκστρατείας
AP Photo/Mary Altaffer

Ο πρώην πρόεδρος είχε ενθαρρύνει τους υποστηρικτές του να εμφανιστούν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, και παρόλο που εκατοντάδες το έκαναν, δεν ήταν οι χιλιάδες που αναμενόταν.

Ο Τραμπ μετατρέπει τη μέρα του στο δικαστήριο σε εκδήλωση προεκλογικής εκστρατείας
(AP Photo/Andrew Harnik)

Μετά την αποχώρησή του από το δικαστήριο, η συνοδεία του τον πήγε σε ένα εμβληματικό κουβανέζικο εστιατόριο του Μαϊάμι, όπου έσκυψε το κεφάλι του με δύο πάστορες και έναν ραβίνο σε προσευχή, έσφιξε τα χέρια με τους οπαδούς του και κατάφερε ακόμη και να χαμογελάσει και να αστειευτεί καθώς πόζαρε για τις φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένης μιας με τον μαχητή του UFC, Jorge Masvidal.

Εκεί έδωσε την πρώτη του επίσημη αντίδραση: «Νομίζω ότι αυτό είναι ένα θέμα απάτης, έχουμε μια στημένη χώρα, έχουμε μια χώρα που είναι διεφθαρμένη, έχουμε μια χώρα που δεν έχει σύνορα, έχουμε μια χώρα που δεν έχει τίποτα άλλο παρά προβλήματα».

Ο Τραμπ μετατρέπει τη μέρα του στο δικαστήριο σε εκδήλωση προεκλογικής εκστρατείας
(AP Photo/Andrew Harnik)

Στη συνέχεια, ο Τραμπ ταξίδεψε στο κλαμπ του γκολφ στο Μπέντμινστερ για να εμφανιστεί ενώπιον υποστηρικτών και πολιτικών χορηγών, όπου έδωσε μια ομιλία πολλών θεμάτων. Είπε ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος το επόμενο έτος, θα διόριζε έναν ειδικό εισαγγελέα για να ερευνήσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την οικογένειά του.

«Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες της πιο κακής και κατάφωρης κατάχρησης εξουσίας στην ιστορία της χώρας μας. Είναι πολύ λυπηρό να βλέπουμε ότι ένας διεφθαρμένος εν ενεργεία πρόεδρος συνελήφθη ο κύριος πολιτικός αντίπαλός του με πλαστές και πλαστές κατηγορίες ότι αυτός και πολλοί άλλοι πρόεδροι θα έκαναν Να είσαι ένοχος. Ακριβώς εν μέσω προεδρικών εκλογών, στις οποίες χάνει άσχημα», δήλωσε ο Τραμπ στη συγκέντρωση.

Επιμέλεια – Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος