O Τραμπ μετακινεί δύο πυρηνικά υποβρύχια «στις δέουσες περιοχές» ως απάντηση στις απειλές του Μεντβέντεφ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (1/8) ότι διέταξε να μετακινηθούν δύο πυρηνικά υποβρύχια «στις δέουσες περιοχές» (κοντά στη Ρωσία), ως απάντηση στις απειλές του Ρώσου πρώην προέδρου, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Με βάση τις άκρως προκλητικές δηλώσεις του πρώην προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι τώρα, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διέταξα να τοποθετηθούν δύο πυρηνικά υποβρύχια στις κατάλληλες περιοχές, σε περίπτωση που αυτές οι ανόητες και εμπρηστικές δηλώσεις είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Τα λόγια είναι πολύ σημαντικά και συχνά μπορούν να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες συνέπειες, ελπίζω ότι αυτή δεν θα είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα!», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτηση του στο Truth Social ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Κόντρα Μεντβέντεφ – Τραμπ για τα πυρηνικά

Η διαδικτυακή κόντρα Μεντβέντεφ – Τραμπ έχει κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας απάντησε χθες, Πέμπτη στον πρόεδρο των ΗΠΑ πως πρέπει να θυμάται ότι η Μόσχα διέθετε πυρηνικές δυνατότητες στις οποίες μπορούσε να καταφύγει ως έσχατη λύση επί σοβιετικής εποχής, αφού ο Τραμπ του είπε να «προσέχει τα λόγια του».

Ο Τραμπ, σε ανάρτησή του στο Truth Social τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, απάντησε στον Μεντβέντεφ ο οποίος αναφερόμενος στις απειλές του Αμερικανού προέδρου ότι θα πλήξει τη Ρωσία και τις χώρες που αγοράζουν το πετρέλαιό της με τιμωρητικούς δασμούς ήταν «ένα παιχνίδι τελεσιγράφων» και ένα βήμα πιο κοντά σε έναν πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Πείτε στον Μεντβέντεφ, τον αποτυχημένο πρώην πρόεδρο της Ρωσίας, που νομίζει ότι είναι ακόμα πρόεδρος, να προσέχει τα λόγια του. Μπαίνει σε πολύ επικίνδυνο έδαφος!», έγραψε ο Τραμπ, στη δεύτερη προειδοποίησή του προς τον στενό σύμμαχο του Βλαντίμιρ Πούτιν τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Τραμπ στις 29 Ιουλίου δήλωσε ότι η Ρωσία είχε «10 ημέρες από σήμερα» για να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία ή να πληγεί, μαζί με τους αγοραστές πετρελαίου της, με δασμούς.

Ο Μεντβέντεφ ανέφερε ότι η δήλωση του Τραμπ δείχνει ότι η Ρωσία πρέπει να συνεχίσει την τρέχουσα πολιτική της πορεία.
«Εάν κάποια λόγια του πρώην προέδρου της Ρωσίας προκαλούν μια τόσο νευρική αντίδραση από τον υψηλό και πανίσχυρο πρόεδρο των ΗΠΑ, τότε η Ρωσία κάνει τα πάντα σωστά και θα συνεχίσει να προχωράει στο δικό της δρόμο», ανέφερε ο Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Ο Τραμπ θα πρέπει να θυμάται, «πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι το μυθικό “Νεκρό Χέρι”», μια αναφορά σε ένα μυστικό ημιαυτόματο ρωσικό σύστημα διοίκησης που έχει σχεδιαστεί για να εκτοξεύει τους πυρηνικούς πυραύλους της Μόσχας εάν η ηγεσία της είχε εξουδετερωθεί σε χτύπημα από έναν εχθρό.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος