Ο Τραμπ καλεί τους Ρεπουμπλικάνους να αντιταχθούν σε διακομματική συμφωνία για νέο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε το κόμμα του στο Κογκρέσο να αντιταχθεί σε μια συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων που προβλέπει μεταξύ άλλων ένα νέο πακέτο 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία.

«Μόνο ένας ηλίθιος ή ένας ριζοσπαστικός αριστερός Δημοκρατικός θα ψήφιζε αυτό το φρικτό νομοσχέδιο», είπε ο Τραμπ σε ανάρτηση στο Truth Social.

Η αμερικανική Γερουσία παρουσίασε χθες το βράδυ ένα κείμενο, καρπός πολύμηνων διαπραγματεύσεων, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων βοήθεια 60 δισεκ. δολάρια στην Ουκρανία, 14 δισεκ. δολάρια για το Ισραήλ και μια μεταρρύθμιση της αμερικανικής πολιτικής για τη μετανάστευση.

«Χρειαζόμαστε ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο για τη μετανάστευση, δεν πρέπει να συνδέεται με τη βοήθεια σε ξένη χώρα με κανέναν τρόπο», τόνισε ο πρώην πρόεδρος, υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Η υιοθέτηση του κειμένου που παρουσιάστηκε χθες απέχει παρασάγγας από το να είναι εγγυημένη, καθώς ολοένα περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων εναντιώνονται ανοικτά στη χορήγηση περαιτέρω κεφαλαίων στο Κίεβο για να αντιμετωπίσει τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής Μάικ Τζόνσον, πιστός υποστηρικτής του Τραμπ, επέκρινε τη συμφωνία και είπε ότι όπως έχουν τα πράγματα, αυτή είναι νεκρή πριν καν κατατεθεί στη Βουλή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος