Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι τα επιτόκια στις ΗΠΑ θα έπρεπε να κυμαίνονται στο 1% ή και χαμηλότερα, κατηγορώντας τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ και ορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ότι δεν κάνουν τη δουλειά τους.
«Αν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, η χώρα μας θα εξοικονομούσε τρισεκατομμύρια δολάρια στο κόστος δανεισμού. Θα έπρεπε να πληρώνουμε επιτόκιο 1% ή και χαμηλότερο», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ ανέφερε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι ο Τραμπ έγραψε στον Πάουελ προτρέποντάς τον να μειώσει τα επιτόκια. Η εκπρόσωπος έδειξε ένα αντίγραφο των χειρόγραφων σημειώσεων του προέδρου όπου αναγράφονταν τα επιτόκια που ισχύουν για καμιά 25αριά χώρες.
Η Λέβιτ επανέλαβε ότι ο Τραμπ πιστεύει ότι τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν γύρω στο 1%.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος