Ο τίτλος της βαρόνης απονεμήθηκε στη Βελγίδα σχεδιάστρια μόδας Ann Demeulemeester

Η σχεδιάστρια μόδας Ann Demeulemeester χρίστηκε βαρόνη.

Ο Βέλγος βασιλιάς Φίλιππος της απέμεινε τον τίτλο ευγενείας.

Κάθε χρόνο, στο πλαίσιο των εορτασμών της Εθνικής Εορτής του Βελγίου, στις 21 Ιουλίου, απονέμονται τιμητικές διακρίσεις σε προσωπικότητες των επιστημών, των τεχνών, του αθλητισμού και των επιχειρήσεων.

Η Ann Demeulemeester έλαβε τον τίτλο της βαρόνης για τη συμβολή της στις τέχνες.

Η σχεδιάστρια είναι μέλος της περίφημης Antwerp Six (ομάδας σχεδιαστών απόφοιτων της Βασιλικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Αμβέρσας).

Η βελγική βασιλική οικογένεια την επαίνεσε για το ότι «έφερε τη βελγική μόδα στο διεθνές προσκήνιο».

Το πραγματικό της όνομα είναι Ann Verhelst. Γεννήθηκε το 1959. Σπούδασε στη βασιλική ακαδημία καλών τεχνών στην Αμβέρσα από το 1978 έως το 1981. Το 1985 σε συνεργασία με τον σύζυγο της, Patrick Robyn, λάνσαρε το δικό της brand. Tα ρούχα της ήταν επηρεασμένα από την πανκ και ροκ μουσική αλλά και από τη γοτθική και ρομαντική ποίηση. Είναι μια από τις πρώτες σχεδιάστριες που έκανε πολιτισμικές αναφορές. Με το όραμα της άνοιξε το δρόμο σε σχεδιαστές όπως ο Rick Owens και ο Raf Simons.

Το 1991 πραγματοποίησε την πρώτη της επίδειξη μόδας στο Παρίσι. Το 1996 είχε κυκλοφορήσει αντρική σειρά ρούχων. Έγινε μια από τις πρώτες σχεδιάστριες που παρουσίασαν αντρική και γυναικεία κολεξιόν σε επίδειξη.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ | Επιμέλεια: Γιούλη Νικολοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος