Ο θάνατος… κοστίζει: Στα ύψη το κόστος της κηδείας στη Βρετανία – Το 20% προχωρά σε απευθείας αποτέφρωση, δίχως τελετή

Σε ύψη ρεκόρ έφτασε το κόστος κηδείας στη Βρετανία, που οδηγεί ου ολίγες οικογένειες να αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τις οικονομίες τους, είτε / και να δανειστούν χρήματα από φίλους για να καλύψουν το κόστος της κηδείας ενός συγγενικού τους προσώπου.

Την ίδια ώρα, αυξάνεται ο αριθμός των κηδειών τις οποίες πληρώνουν φορείς της αυτοδιοίκησης, στην περίπτωση θανάτου ανθρώπου που δεν έχει συγγενείς, είτε αδυνατεί να καλύψει αυτή της δαπάνης, όπως έκανε γνωστό η ασφαλιστική εταιρεία SunLife.

Ειδικότερα, μετά από δύο χρόνια πτώσης, το κόστος της κηδείας στη Βρετανία αυξήθηκε εκ νέου τον τελευταίο χρόνο, κατά 4,7%.

Στην παρούσα φάση, για μια απλή τελετή απαιτούνται 4.141 λίρες, σύμφωνα με την έκθεση που βασίζεται σε συνεντεύξεις με πάνω από 1.500 οικογένειες και 100 γραφεία τελετών.

Να σημειωθεί ότι προ εικοσαετίας, μια απλή κηδεία κόστιζε 1.835 λίρες, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση 126% από το 2004.

Πιο συγκεκριμένα, με την 20η ετήσια έκθεση της SunLife, κατά μέσο όρο το κόστος φτάνει πια σε 9.658 λίρες, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις δαπάνες για την κηδεία, την καύση ή την ταφή, αλλά και το φέρετρο.

Να σημειωθεί πάντως ότι, αν και η πλειονότητα (το 70%) φροντίζει να μαζέψει χρήματα για την κηδεία του, πριν τον θάνατό του, μόλις το 54% έχει αρκετά για να καλυφθεί το σύνολο του ποσού.

Ως εκ τούτου, οι οικείου του εκλιπόντος είναι αντιμέτωποι με λογαριασμό 1.872 λιρών κατά μέσο όρο, που εκτιμάται ότι «εν μέσω της κρίσης κόστους διαβίωσης προκαλεί τεράστια ζητήματα για εκατομμύρια οικογένειες».

Συν τοις άλλοις, έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις που γίνεται απευθείας αποτέφρωση, χωρίς να προηγηθεί κηδεία, κάτι που πέρυσι έγινε στο ένα πέμπτο των περιπτώσεων, αύξηση 3% σε σύγκριση με το 2019.

Πηγή: The Independent

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος