Ο τελικός του EURO 2020 θα διεξαχθεί στη Ρώμη λόγω λοιμώξεων; Αιχμές από τον Μάριο Ντράγκι

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη δυνατότητα μεταφοράς του τελικού του EURO 2020 από το Λονδίνο στη Ρώμη, δεδομένης της αύξησης των λοιμώξεων από τον Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ύστερα από την συνάντηση μεταξύ του Ιταλού Πρωθυπουργού κ. Ντράγκι και της Γερμανίδας Καγκελαρίου κα. Μέρκελ, ο Ντράγκι απάντησε πως ο ίδιος θα συμβάλει ώστε ο τελικός να μην πραγματοποιηθεί σε μια χώρα όπου οι λοιμώξεις (του στελέχου Δ του CoViD-19) αναπτύσσονται γρήγορα. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica οι δηλώσεις αυτές αναδεικνύουν ένα υπόγειο κίνημα που από την περασμένη Τετάρτη έτρεξε κάτω από το ραντάρ της οργάνωσης του Euro 2020, το οποίο έχει ως στόχο να φέρει τους ημιτελικούς και τους τελικούς στις 5, 6 και 11 Ιουλίου στη Ρώμη.

Μια τέτοια κίνηση, τώρα που η επιδημιολογική κατάσταση στην Ιταλία καλυτερεύει αισθητά, θα έφερνε την χωρητικότητα του Stadio Olimpico από 25% σε 50% των θέσεων, το οποίο αντιστοιχεί σε 32.000 οπαδούς στις κερκίδες. 

Παρόλο που η Ρώμη αρχίζει να ονειρεύεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η UEFA έσπευσε να απαντήσει στον Ντράγκι και στους Ιταλικούς φορείς του ποδοσφαίρου, εμμέσως πλην σαφώς, πως  “Συνεργαζόμαστε με την ομοσπονδία και τις Αγγλικές αρχές για να οργανώσουμε τους ημιτελικούς και τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Wembley και δεν υπάρχουν σχέδια αλλαγής του χώρου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος