Ο Τ. Ερντογάν ακυρώνει την επίσκεψη στη Γερμανία και τη συνάντηση με Σολτς

Array

Ο Ταγίπ Ερντογάν ακυρώνει την επίσκεψη στο Βερολίνο που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή, σύμφωνα με τον τουρκικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Bianet. O Ερντογάν επρόκειτο να συναντηθεί με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπόρεσε να επιτευχθεί συναίνεση κατά τις συνομιλίες μεταξύ του Συμβούλου Εξωτερικής Πολιτικής του Σουλτς, Jens Plötner, και του εκπροσώπου του προέδρου Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, σχετικά με το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψης.

Επιπλέον, φαίνεται ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη με το βουλευτή του AKP Μουσταφά Ατσίκγκιοζ και τη στάση του απέναντι στους Κούρδους. Στις 16 Ιανουαρίου, το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας κάλεσε τον Πρέσβη της Τουρκίας στο Βερολίνο μετά από διαρροή αποσπασμάτων ομιλίας του Ατσίκγκιοζ στη Γερμανία όπου ζητούσε την «εξόντωση» των υποστηρικτών του ΡΚΚ και του κινήματος Γκιουλέν. Ο Ατσίκγκιοζ συμμετείχε σε εκδήλωση της “Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Ιδεαλιστικών Τουρκικών Ενώσεων Γερμανίας”, μια οργάνωση που πρόσκειται στον ακροδεξιό εταίρο του ΑΚΡ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Η εσωτερική πολιτική της Τουρκίας προβληματίζει τη Γερμανία καθώς πλησιάζουν οι εκλογές της 14 Μαΐου και ο απόηχος τους επηρεάζει τους Τουρκικής καταγωγής κατοίκους της Γερμανία. Περίπου το 3,4 τοις εκατό του πληθυσμού της Γερμανίας κατάγεται από την Τουρκία. Αυτή η ομάδα αντιπροσωπεύει περίπου το 5% του συνολικού εκλογικού σώματος της Τουρκίας. Στις εκλογές της Τουρκίας το 2018, περίπου οι μισοί από αυτούς ψήφισαν, και οι περισσότεροι υπέρ του Προέδρου Ερντογάν.

Πάνω από 6 εκατομμύρια Τούρκοι ζουν εκτός της πατρίδας τους με τους περισσότερους να είναι συγκεντρωμένοι σε χώρες της δυτικής Ευρώπης. Κατά τις εκλογές μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στα τουρκικά προξενεία των αντίστοιχων χωρών και ψηφίζουν όσοι είναι. άνω των 18 ετών.

Ανταπόκριση: Αριάννα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος