Ο στρατιωτικός διοικητής της Οδησσού στην ΕΡΤ: «Έχουμε ικανούς στρατιώτες για να απωθήσουμε τον εχθρό»

«Έχουμε ικανούς στρατιώτες και δυνάμεις να απωθήσουμε τον εχθρό και να υπερασπιστούμε την πόλη μας. Είμαστε προετοιμασμένοι να απαντήσουμε. Ο εχθρός δεν φτάσει μέχρι εκεί (Οδησσό)» λέει ο στρατιωτικός διοικητής περιφέρειας Οδησσού, Σεργκέι Μπρατσούκ μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ και την Έλενα Αποστολίδου.

Ταυτόχρονα χαρακτηρίζει σπουδαία νίκη τη βύθιση της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου. Όπως είπε «οι Ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν το ρωσικό πλοίο. Αυτό το πλοίο έχει επιτεθεί την Οδησσό. Είναι σπουδαία νέα ότι καταστρέψαμε το πλοίο, είναι σπουδαία νίκη για τις στρατιωτικές μας δυνάμεις».

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης της Οδησσού μιλάει και για τις εκρήξεις που σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα στα περίχωρα της πόλης αναφέροντας ότι «Δεν είναι μυστικό ότι ο εχθρός επιτέθηκε (στην περιοχή Μπιλάιφκα) με ρουκέτα όπου εξερράγη στον ουρανό».

Σε ερώτηση για το αν αναμένεται περαιτέρω οχύρωση της Οδησσού απαντά ότι είναι οχυρωμένη η πόλη κι ότι έχουν αρκετές δυνάμεις.

Το λιμάνι της Οδησσού παραμένει αποκλεισμένο ενώ όπως λέει θα υπάρξει σημαντικό πρόβλημα με τις νάρκες.

«Σε ότι αφορά το λιμάνι είναι αλήθεια ότι παραμένει αποκλεισμένο από τις ρωσικές ναυτικές δυνάμεις, δεν απειλούν μόνο εμάς. Μετά την νίκη μας το λιμάνι θα συνεχίσει να λειτουργεί. Μόνο ένα πρόβλημα θα έχουμε στο μέλλον και θα το επιλύσουμε με τη βοήθεια των συμμάχων μας, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας, να καθαρίσουμε τη θάλασσα από τις νάρκες».

Ο ίδιος στέλνει το δικό του μήνυμα στους Έλληνες, ευγνωμονώντας τους όπως λέει για τη βοήθεια.

Σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ, ο ουκρανικός νότος και η Οδησσός, βρίσκονται σε ετοιμότητα, όπως δηλώνουν και οι επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων. Την ίδια στιγμή ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας αναφέρει ότι ο πόλεμος περνάει σε δεύτερη φάση που φαίνεται ότι στον νότο έχει επίκεντρο το Μικολάιφ το οποίο ουσιαστικά αποτελεί ανάχωμα για την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην ακτογραμμή της Μαύρης Θάλασσας και σίγουρα για την Οδησσό. Το Μικολάιφ δοκιμάζεται καθημερινά με επιθέσεις από την αρχή των επιθέσεων με περισσότερους από 300 τραυματίες να νοσηλεύονται στο τοπικό νοσοκομείο ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν πολύ σημαντικά προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης με τους κατοίκους της Οδησσού να συγκεντρώνουν αγαθά προκειμένου να βοηθήσουν όσους μένουν στο Μικολάιφ.

Αποστολή: Έλενα Αποστολίδου, Κάμερα: Αντώνης Κατσουγιαννόπουλος, Ήχος: Αντώνης Κυπραίος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος