Ο «στρατηγός Αρμαγεδδών» Σουροβίκιν αγνοείται – Η ανταρσία της Βάγκνερ συνεχίζει να προκαλεί «ρωγμές» στο προφίλ του Πούτιν

Τα ίχνη του «στρατηγού Αρμαγεδδώνα», του υποδιοικητή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία Σεργκέι Σουροβίκιν, αγνοούνται, ενώ δημοσιοποιούνται έγγραφα που τον φέρουν μυστικό VIP μέλος της Βάγκνερ. Η ανταρσία των Ρώσων μισθοφόρων συνεχίζει να προκαλεί «ρωγμές» στο προφίλ του άλλοτε άτρωτου Πούτιν, με τους Ουκρανούς να διοχετεύουν πληροφορίες πως ο Ρώσος ηγέτης διέταξε τη δολοφονία Πριγκόζιν.

«Δεν είναι σαφές τί ακριβώς σημαίνει «VIP μέλος». Εάν δηλαδή σημαίνει ότι κάποιος είναι στο μισθολόγιο ή εάν υπάρχουν άλλους είδους οικονομικά οφέλη. Ο όρος παραπέμπει ωστόσο σε μια πολύ στενή σχέση ανάμεσα σε ανώτατα στελέχη του ρωσικού στρατού και τη μισθοφορική οργάνωση Βάγκνερ», ανέφερε ο Μάθιου Τσανς, ανταποκριτής του CNN.

Κι ενώ το Κρεμλίνο προσπαθεί να προβάλλει μια εικόνα σταθερότητας μετά την ανταρσία της Βάγκνερ, ο επικεφαλής των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών Κίριλο Μπουντάνοφ υποστηρίζει ότι η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB έχει ήδη λάβει εντολή να δολοφονήσει τον Γεβγκένι Πριγκόζιν. Με τίτλο «η ταπείνωση του Πούτιν, το περιοδικό Ικόνομιστ εμφανίζει το Ρώσο πρόεδρο με ένα πρόσωπο γεμάτο ρωγμές σχολιάζοντας ότι η ανταρσία αποκάλυψε την αυξανόμενη αδυναμία του.

Όμως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών απορρίπτει τις επικρίσεις της Δύσης χαρακτηρίζοντας τη στάση έναντι της Μόσχας αλλοπρόσαλλη και υποστηρίζοντας ότι οι δυσκολίες δυναμώνουν τη Ρωσία. «Η Ρωσία βγαίνει πάντα από τις δυσκολίες –γιατί δε μπορούμε να πούμε ότι ήταν κάτι περισσότερο από δυσκολίες- πιο ισχυρή και πιο ανθεκτική. Κι έτσι θα γίνει και αυτή τη φορά», τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Στα πεδία των μαχών, οι ουκρανικές δυνάμεις δηλώνουν ότι προελαύνουν προς όλες τις κατευθύνσεις της μεγάλης αντεπίθεσης, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος συνδέει τη στήριξη της Δύσης με την ανατροπή των σχεδίων του Πούτιν.

«Ο Πούτιν έχει ένα στόχο: να διχάσει τη Δύση. Κι αν το κατάφερνε θα είχαμε πολύ σοβαρά προβλήματα. Γι’ αυτό συνεχίζουμε να παρέχουμε σημαντική στήριξη στην Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν.

Κατά το CNN, ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής στην Ουκρανία πυρομαχικών διασποράς τα οποία όμως είναι απαγορευμένα σε περισσότερες από 100 χώρες.

Επιμέλεια: Λήδα Παπαδοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος