Ο Στέβο Πεντάροφσκι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα αυτό στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Ο Πεντάροφσκι, απαντώντας σήμερα σε δημοσιογραφική ερώτηση εάν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απάντησε μονολεκτικά: «Όχι».

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία θα διεξαχθεί στις 24 Απριλίου 2024 και εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος (αν κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50% στον πρώτο γύρο), αυτός θα διεξαχθεί στις 8 Μαϊου 2024 και θα συμπέσει με τις τακτικές βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Ο Στέβο Πεντάροφσκι είχε εκλεγεί Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας στις τελευταίες προεδρικές εκλογές που είχαν διεξαχθεί στη χώρα τον Μάιο του 2019, ως κοινός υποψήφιος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του νυν πρωθυπουργού Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι και του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI του οποίου ηγείται ο Αλί Αχμέτι. Ο Πεντάροφσκι είχε επικρατήσει στις εκλογές εκείνες της υποψήφιας του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα.

Ανταπόκριση – Σκόπια: Νίκος Φραγκόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος