Μια σημαντική επανεγγραφή της συμφωνίας για το Brexit, η οποία θα αναθεωρηθεί το 2025, θα επιδιώξουν οι Εργατικοί, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Kιρ Σταρμερ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, η οποία μεταφέρει τα σχόλια του ηγέτη του εργατικού κόμματος στον Καναδά σε ένα συνέδριο ηγετών της κεντροαριστεράς, στο Global Progress Action Summit, στο Μόντρεαλ, όπου είχε διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό, προτίθεται να συζητήσει μια στενότερη εμπορική σχέση με την ΕΕ και πολύ καλύτερους όρους για το Ηνωμένο Βασίλειο.
Μεταξύ άλλων, ο ηγέτης των Εργατικών είπε ότι υπάρχουν «περισσότερα που μπορούν να επιτευχθούν σε όλους τους τομείς» μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ σε μια αναθεωρημένη συμφωνία για τις επιχειρήσεις, την κτηνιατρική συμμόρφωση, τις επαγγελματικές υπηρεσίες, την ασφάλεια, την καινοτομία, την έρευνα και άλλους τομείς. Επιπλέον, απέκλεισε την επανένταξη στην ΕΕ, την τελωνειακή ένωση και την ενιαία αγορά.
Σημειώνεται πως η συμφωνία του Τζόνσον είναι υπό αναθεώρηση το 2025, αλλά η Ευρώπη είναι αβέβαιο αν θα έμπαινε ξανά στην διαδικασία της επαναδιαπραγμάτευσης.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στο Παρίσι την Τρίτη, οι Μακρόν και Στάρμερ αναμένεται να συζητήσουν τις σχέσεις μετά το Brexit, καθώς και μια πιθανή συμφωνία επιστροφών με την ΕΕ για να σταματήσουν οι άνθρωποι να ταξιδεύουν στη Μάγχη με επικίνδυνα μικρά σκάφη.
Ρεπορτάζ: Νατάσα Καντζάβελου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος