Ο σκύλος της Μολδαβής προέδρου δάγκωσε τον πρόεδρο της Αυστρίας

Κάτι απρόσμενο σημάδεψε την επίσκεψη του προέδρου της Αυστρίας Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν στη Μολδαβία, αφού τον δάγκωσε ο σκύλος της μολδαβής ομολόγου του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα μολδαβικών μέσων ενημέρωσης, οι δύο ηγέτες απολάμβαναν έναν περίπατο στον κήπο της προεδρικής κατοικίας στο Κισινάου όταν ο αυστριακός πρόεδρος επιχείρησε να χαϊδέψει τον σκύλο που τους ακολουθούσε.

Ο Κόντρουτς –όπως είναι το όνομα του σκύλου της προέδρου της Μολδαβίας– αντέδρασε και δάγκωσε το χέρι του υψηλού προσκεκλημένου.

Η μολδαβή πρόεδρος Μάγια Σάντου ζήτησε συγγνώμη από τον αυστριακό ομόλογό της για το ατυχές περιστατικό, εκτιμώντας πως ο σκύλος είχε τρομάξει από την παρουσία ξένων προσώπων.

Σε συνάντηση που είχε αργότερα με τον πρόεδρο της βουλής, ο Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν εμφανίστηκε με επίδεσμο στο τραυματισμένο χέρι του.

Η Μάγια Σάντου υποδέχθηκε στο Κισινάου τους προέδρους της Αυστρίας και της Σλοβενίας για συνομιλίες σχετικά με την διαδικασία ένταξης της Μολδαβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος