Ο σαμάνος του “Q-Anon” Jacob Chansley αποφυλακίζεται 14 μήνες νωρίτερα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του

Ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον «Σαμάνο Q-Anon» στη δίκη του για την έφοδο στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου δήλωσε ότι ο πελάτης του έχει αφεθεί ελεύθερος από τη φυλακή σε κέντρο επανένταξης

Ο Jacob Chansley, 35 ετών, ομολόγησε την ενοχή του τον Σεπτέμβριο του 2021 για διατάραξη της δημόσιας τάξης και βίαιη είσοδο στο Καπιτώλιο, μεταξύ άλλων κατηγοριών, και καταδικάστηκε σε 41 μήνες σε ομοσπονδιακή φυλακή.

Σε δήλωσή του στη DailyMail την Πέμπτη, ο δικηγόρος του Albert S. Watkins δήλωσε ότι αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή και τέθηκε υπό την επιμέλεια ενός οίκου επανένταξης.

«Αφού εξέτισε έντεκα μήνες στην απομόνωση πριν από την επιβολή της ποινής του και μόνο 16 μήνες της ποινής του στη συνέχεια, είναι σκόπιμο αυτός ο ευγενικός και ευφυής νεαρός άνδρας να του επιτραπεί να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο μιας ζωής που αναμφίβολα θα είναι μια νομοταγής και εμπλουτισμένη ζωή», δήλωσε ο Watkins.

Τα αρχεία του Γραφείου Φυλακών επιβεβαίωσαν ότι ο Chansley βρίσκεται υπό την επιτήρηση του γραφείου Residential Reentry Management στο Φοίνιξ, με ημερομηνία αποφυλάκισης την 25η Μαΐου.

Δεν ήταν άμεσα σαφές τι οδήγησε στην πρόωρη αποφυλάκιση του Chansley και ο Watkins αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας: «Αυτή ήταν μια απόφαση του Γραφείου Φυλακών των ΗΠΑ. Δεν μπορώ να μιλήσω για το Γραφείο Φυλακών των ΗΠΑ».

Οι ομοσπονδιακές οδηγίες επιτρέπουν μειωμένο χρόνο φυλάκισης λόγω καλής συμπεριφοράς, αλλά σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες ο Chansley θα περίμενε να εκτίσει τουλάχιστον 35 μήνες και 22 ημέρες από την ποινή των 41 μηνών που του επιβλήθηκε.

Αντ’ αυτού, μεταφέρθηκε στον οίκο επανένταξης μετά από μόλις 27 μήνες φυλάκισης, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που είχε εκτίσει πριν από την καταδίκη του.

Εκπρόσωπος της BOP δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού της DailyMail.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Watkins υποστήριξε ότι ο Chansley θα έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος, αφού ο παρουσιαστής του Fox News, Tucker Carlson, πρόβαλε προηγουμένως άγνωστο υλικό από την εξέγερση.

Ο Carlson χρησιμοποίησε την εκπομπή του στο Fox News για να μεταδώσει αποσπάσματα που έδειχναν τον Chansley μέσα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Ο Chansley φαίνεται να συνοδεύεται μέσα στο κτίριο από αστυνομικούς του Καπιτωλίου, ενώ άλλοι αστυνομικοί επιτρέπουν στον υποστηρικτή του Τραμπ που έδειχνε το στήθος του και φορούσε κέρατα να περάσει. Ο Carlson χρησιμοποίησε το υλικό για να υποστηρίξει ότι οι ταραξίες ήταν «αξιοθέατα» και «ως επί το πλείστον ειρηνικοί».

Ο Chansley δήλωσε ένοχος τον Σεπτέμβριο του 2021 για διατάραξη της δημόσιας τάξης και βίαιη είσοδο στο Καπιτώλιο, μεταξύ άλλων κατηγοριών. Καταδικάστηκε δύο μήνες αργότερα σε τρεισήμισι χρόνια φυλάκισης, με το νέο υλικό να οδηγεί σε ισχυρισμούς ότι παρουσιάστηκε άδικα ως βίαιος εισβολέας.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο πρώην δικηγόρος του Τσάνσλεϊ δήλωσε ότι δεν του είχαν δείξει το υλικό που μεταδόθηκε από τον Carlson, το οποίο ο συντηρητικός παρουσιαστής ειδήσεων δήλωσε ότι ήταν «σαφώς αθωωτικό».

Πηγή: DailyMail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος