Για δύο μήνες παρατείνεται η προφυλάκιση της Ρωσίδας φίλης του Προτάσεβιτς

Μόσχα — Ανταπόκριση Αχιλλέας Πατσούκας

«Ο Ρώσος Γενικός Πρόξενος στο Μίνσκ έλαβε άδεια προκειμένου να συναντηθεί με τη Ρωσίδα πολίτη Σόφια Σαπέγκα, που κρατείται στο Μίνσκ».

Τη λιτή αυτή δήλωση έκανε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα. Λίγες ώρες νωρίτερα, τόσο ο Γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου, όσο και η Γενική Εισαγγελία είχαν τονίσει πως η Μόσχα έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η σύντροφος του Ρόμαν Προτάσεβιτς, που κρατείται στο Μίνσκ, να αφαιθεί ελεύθερη.

Η διάρκεια της κράτησής της όμως παρατάθηκε για δύο μήνες. Η Σαπέγκα, σύμφωνα με τον πατέρα της, κρατείται στο κέντρο κράτησης της παλιάς KGB. Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά από τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Βλαντίμιρ Μακέι, δήλωσε ότι οι αρχές της δημοκρατίας υποσχέθηκαν να παρέχουν προξενική πρόσβαση στην Σαπέγκα άμεσα.
Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε πως η Σαπέγκα κρατείται, καθώς υπάρχουν υποψίες από την πλευρά της Λευκορωσίας πως διέπραξε εγκλήματα ανάμεσα στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2020.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος