Επίσκεψη του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ στην Τουρκία για τα F16

Με μεγάλη διακριτικότητα, ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ επισκέφτηκε την Τουρκία το Σαββατοκύριακο, όπου είχε επαφές για το θέμα της πώλησης των F16 στην χώρα.

Ανταπόκριση-Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Μετά την επιστροφή του στις ΗΠΑ έκανε σειρά αναρτήσεων στον λογαριασμό του και δημοσίευση φωτογραφίας του με τον Ιμπραχίμ Καλίν, ενώ δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να κλείσει την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Άγκυρα.

Ο Γκράχαμ είπε ότι είχε ένα «παραγωγικό ταξίδι» στην Τουρκία. «Ενώ είχαμε μια προβληματική σχέση κατά καιρούς, είναι επιτακτική ανάγκη η Τουρκία και οι ΗΠΑ να λάβουν μέτρα για να ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ των δύο εθνών μας», έγραψε ο Γκράχαμ στο Twitter.

«Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να υποστηρίξω την απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να πουλήσει F-16 στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία», πρόσθεσε. «Αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη, στα χέρια των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, θα δημιουργήσουν μια αίσθηση σταθερότητας και θα προσφέρουν στον τουρκικό στρατό ικανότητα που είναι σίγουρα προς τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας της Αμερικής».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος