Ο “θριαμβευτικός γύρος” των Azzurri στη Ρώμη είχε απαγορευτεί από την Νομαρχία

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ο ‘θριαμβευτικός γύρος’ της Ρώμης της Ιταλικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που έλαβε χώρα την Δευτέρα το βράδυ, είχε απαγορευτεί από την Νομαρχία της Ρώμης.  

Η εφημερίδα Corriere della Sera δημοσιεύει συνέντευξη στον Νομάρχη της Ρώμης, Matteo Piantedosi, ο οποίος τόνισε πως η Νομαρχία είχε αρνηθεί να δώσει την άδεια ώστε να εορταστεί η νίκη της Ιταλίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάνω στο ανοιχτό λεωφορείο “αλλά οι συμφωνίες δεν τηρήθηκαν”, εφόσον φαίνεται να κέρδισε η γραμμή του ανοικτού λεωφορείου, επιθυμία των παικτών Chiellini και Bonucci 

Με πικρούς τόνους, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Νομάρχης δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις πιθανές υγειονομικές συνέπειες των επόμενων εβδομάδων ”παρά το μεγάλο έργο που έχει γίνει”.

Ο Νομάρχης Piantedosi υπογραμμίζει πως ήδη την περασμένη Παρασκευή υπήρξε συνάντηση μεταξύ της Υπουργού Εσωτερικών Luciana Lamorgese, του αρχηγού της αστυνομίας Lamberto Giannini και του ιδίου σχετικά με την απόφαση που έπρεπε να παρθεί “και για αυτόν τον λόγο συμπεριλάβαμε επίσης άμεσα και την Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου FIGC”.

Σύμφωνα με τον Νομάρχη, η FIGC ζήτησε να επιτραπεί στους Azzurri να περιηγηθούν στη Ρώμη με ανοιχτό λεωφορείο, αλλά οι υπόλοιποι φορείς δεν δέχτηκαν επειδή μια τέτοια ‘πασαρέλα’ θα έπρεπε να συνδυάσει “τις ανάγκες ασφάλειας που συνδέονται με την πανδημία και, ως εκ τούτου, να αποφύγουμε συγκεντρώσεις με οποιονδήποτε τρόπο”.

Μάλιστα, και σύμφωνα με τον Νομάρχη, υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις. Η FIGC τη Δευτέρα το πρωί “πρότεινε διάφορες λύσεις, η τελευταία από τις οποίες ήταν η χρήση μιας πλατφόρμας στην Piazza del Popolo” για τους παίκτες. Μια λύση που είχε εγκριθεί εφόσον θα αποτελούσε “μια βιώσιμη διαμεσολάβηση” που θα επέτρεπε “να διατηρήσουμε το πλήθος υπό έλεγχο σε ένα μέρος, επιβεβαιώνοντας επίσης ότι οι άνθρωποι θα φορούσαν μάσκες όπως απαιτείται από το διάταγμα που ισχύει όταν υπάρχουν συγκεντρώσεις”.

Το απόγευμα της Δευτέρας το προσωπικό της FIGC ζήτησε ξανά την δυνατότητα χρήσης του ανοικτού λεωφορείου, αλλά και αυτό το αίτημα απερρίφθη. 

Παράλληλα, η πλατφόρμα που είχε συμφωνηθεί δεν εγκαταστάθηκε ποτέ, κάτι που ο Νομάρχης αιτιολόγησε λέγοντας πως “νομίζαμε ότι οι παίκτες θα σταματούσαν μπροστά από το Palazzo Chigi μετά από την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι” με μεταφορά σε κλειστό λεωφορείο. 

Κάτι όμως δεν πήγε όπως είχε συμφωνηθεί, εφόσον υπήρξε ανοιχτό λεωφορείο στην έξοδο από το  κυβερνητικό κτίριο.

Η πορεία προχώρησε όπως είδαμε – ναι μεν εν μέσω εορτασμών, αφετέρου δε με ελάχιστη χρήση μάσκας από τους φιλάθλους. Ο Νομάρχης δήλωσε πως, εκείνη την στιγμή, με τον ήδη υπάρχοντα συνωστισμό, η οποιαδήποτε απαγόρευση “θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα δημόσιας τάξης”.

Η συνέντευξη κλείνει με μια πικρή ειρωνεία, με τον Νομάρχη Piantedosi να λέει πως δεν μίλησε με τον Πρόεδρο της FIGC κ. Gravina και πως, αν η Ιταλία κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το επόμενο έτος, με την ευκαιρία των εορτασμών “θα συνεννοηθούμε απευθείας με τους παίκτες.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος