Ο πρώην δικηγόρος του τζιχαντιστή Σ. Αμπντεσλάμ αναλαμβάνει την Εύα Καϊλή – Την Πέμπτη η νέα ακρόαση

Ο Σβεν Μαρί, ένας από τους πιο γνωστούς ποινικολόγους του Βελγίου και πρώην δικηγόρος ενός εκ των πρωταγωνιστών των επιθέσεων του Παρισιού και των Βρυξελλών, του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή

Ο Σβεν Μαρί, ένας από τους πιο γνωστούς ποινικολόγους του Βελγίου και πρώην δικηγόρος ενός εκ των πρωταγωνιστών των επιθέσεων του Παρισιού και των Βρυξελλών, του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή. Σε επικοινωνία της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ, Ειρήνης Ζαρκαδούλα, με τον κ. Μερί ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι πήρε τη θέση του κ. Ριζόπουλου αλλά δεν ήθελε να κάνει κάποια άλλη δήλωση.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε στους ανταποκριτές ότι «ο κύριος Σβεν Μαρί είναι δίπλα μας, για τον κύριο Ριζόπουλο υπάρχει απεριόριστος σεβασμός».

Η νέα ακρόαση της Εύας Καϊλή αναμένεται να λάβει χώρα την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου..

Σύμφωνα με το POLITICO, o Σβεν Μαρί είναι γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο, τόσο λόγω των πελατών υψηλού προφίλ που έχει όσο και λόγω των δημόσιων εμφανίσεών του.

Εκτός Βελγίου, είναι κυρίως γνωστός ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Αμπντεσλάμ, τον μοναδικό επιζώντα της ομάδας που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Κατά το δημοσίευμα πριν από αυτό, ήταν γνωστός ως “δικηγόρος του διαβόλου” εξαιτίας προηγούμενων πελατών του, όπως ο Φουάντ Μπελκασέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι «δεν είναι ένας δικηγόρος που θέλει να υπερασπίζεται μόνο τα θύματα».

Ο Μαρί έχει αναλάβει και άλλου είδους υποθέσεις. Υπερασπίστηκε την οικογένεια του Sanda Dia, ο οποίος πέθανε έπειτα από ένα βίαιο τελετουργικό μύησης που έκανε μια αδελφότητα στο πανεπιστήμιο KU Leuven.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος