O πρίγκιπας Χάρι έγινε το πρώτο ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας που καταθέτει σε δικαστήριο εδώ και 132 χρόνια

O πρίγκιπας Χάρι γίνεται το πρώτο ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας που καταθέτει σε δικαστήριο εδώ και 132 χρόνια προκαλώντας εκτενή κάλυψη από τα βρετανικά μέσα.

Ο Δούκας του Σάσεξ πήρε τη θέση του στους μάρτυρες κατηγορίας στις 10:30 π.μ. (τοπική ώρα) στη γεμάτη αίθουσα του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, προκειμένου να καταθέσει εναντίον του εκδότη της Daily Mirror για εικαζόμενη παράνομη συλλογή πληροφοριών.

Ένας από τους ισχυρισμούς του βασιλικού γόνου είναι ότι τα άρθρα με τις φήμες ότι βιολογικός πατέρας του είναι ο Ταγματάρχης Τζέιμς Χιούιτ σχεδιάστηκαν με απώτερο σκοπό να τον εκδιώξουν από τη βασιλική οικογένεια, όπως έγινε γνωστό στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Επ’ αυτού, ο πρίγκιπας Χάρι έμαθε ότι μόλις το 2014 ότι η μητέρα του γνώρισε τον κ. Χιούιτ μετά τη γέννηση του, όπως αναφέρει στην πλήρη κατάθεση του 55 σελίδων που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Τα highlights του πρωινού περιλαμβάνουν τους ακόλουθους ισχυρισμούς: «Ο πρίγκιπας Χάρι είπε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στον “πάτο”», «Επίσης, ότι το τηλέφωνο του γιατρού του πιθανά είχε παραβιαστεί για να αποκαλυφθεί ο τραυματισμός του στον αντίχειρα», «Το δικαστήριο διέκοψε για μεσημεριανό γεύμα και θα επιστρέψει στις 4μμ Ελλάδος».

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος