Ο Πούτιν επισκέφθηκε τη Μονή Κόνεβσκι στη λίμνη Λάντογκα (video)

Επίσκεψη στη Μονή Κόνεβσκι στη λίμνη Λάντογκα πραγματοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Μονή Κόνεβσκι χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα.  Στη συνέχεια της ιστορίας της και με την πάροδο του χρόνου δυστυχώς καταστράφηκε και η εικόνα του περιήλθε, χωρίς ίχνος υπερβολής, σε άθλια κατάσταση.

Το 2016, ο Πούτιν επισκέφθηκε το μοναστήρι και έδωσε οδηγίες για την αποκατάσταση τόσο του Κυρίως Ναού, όσο και της Σκήτης στην οποία βρίσκεται η “Παναγιά η Κονέβσκαγια”.

Σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης, καθώς και εργασίες οι οποίες βασίστηκαν σε αρχειακά έγγραφα, τα οποία και επέτρεψαν να ανακατασκευαστεί ολόκληρο το συγκρότημα του μοναστηριού και η παρθένα ομορφιά του που συνοδεύει τη φήμη του. Η Μονή Κόνεβσκι αποκαταστάθηκε με έξοδα του ρωσικού ενεργαιακού κολοσσού “Rosneft”.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Ίγκορ Σέτσιν ξενάγησε τον Πούτιν στο μοναστήρι και του έδιεξε τις εργασίες οι οποίες έγιναν. Ο Πούτιν ήταν ευχαριστημένος με την επιθεώρηση του μοναστηριού, δηλώνοντας: «Φανταστικό».

Ο αρχηγός του κράτους επισκέφθηκε αρκετές εκκλησίες από τις εκκλησίες του μοναστηριού και άναψε κεριά τόσο υπέρ των ζώντων όσο και για τη μνήμη των θανόντων.

Ανταπόκριση – Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος