Ο ΠΟΥ χαρακτήρισε τον ιό Ζίκα “απειλή για τη δημόσια υγεία παγκοσμίως”

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτήρισε σήμερα “απειλή για τη δημόσια υγεία σε όλον τον κόσμο” τον ιό Ζίκα, που μεταδίδεται από τα κουνούπια και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνος, κυρίως για τις εγκύους και τα μωρά που κυοφορούν.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν της σύστασης που έκαναν οι εμπειρογνώμονες οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων του ΠΟΥ και εκπροσώπων από χώρες που πλήττονται από την επιδημία, όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή.

Η διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν τόνισε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτείται συντονισμένη, διεθνής δράση.

Ο ΠΟΥ χαρακτήρισε τον ιό Ζίκα “απειλή για τη δημόσια υγεία παγκοσμίως”
Ο καθηγητής Ντέϊβιντ Λ. Χέιμαν, προδρεύων της Έκτακτης Επιτροπής του ΠΟΥ, ενημερώνει τα ΜΜΕ μετά την σύσκεψη εμπειρογνωμόνων για τον ιό Ζίκα στην έδρα του ΠΟΥ στη Γενεύη

Την περασμένη εβδομάδα ο ΠΟΥ είχε ανακοινώσει ότι ο ιός διαδίδεται “με εκρηκτικό τρόπο” και μπορεί να προσβάλει ακόμη και 4 εκατομμύρια ανθρώπους στην αμερικανική ήπειρο. Σύμφωνα με τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας, ο ιός Ζίκα έχει εντοπιστεί σε 24 χώρες και σε εδάφη στην Αμερική.

Ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, Τόμας Φρίντεν, έκρινε ότι ο χαρακτηρισμός του ιού ως “παγκόσμια απειλή” για την υγεία θα βοηθήσει στον περιορισμό της επιδημίας καθώς θα διατεθούν πρόσθετοι πόροι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος