Ο Ποντίφικας Φραγκίσκος συναντήθηκε με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Βατικανό – Αναβολή του Αποστολικού Ταξιδιού στην Αφρική

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα το πρωί, ο Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε σε ακρόαση στο Βατικανό την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Στη συνέχεια η Πρόεδρος συναντήθηκε με τον Καρδινάλιο Υφυπουργό Pietro Parolin, συνοδευόμενη από τον ΥπΕξ της Αγίας Έδρας, τον Αρχιεπίσκοπο Paul Richard Gallagher.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας “κατά τη διάρκεια των εγκάρδιων συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Γραμματεία του Κράτους, τα μέρη επικεντρώθηκαν στις καλές διμερείς σχέσεις και την κοινή δέσμευση να εργαστούν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, αφιερώνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις ανθρωπιστικές πτυχές και τις διατροφικές συνέπειες της συνέχισης της σύγκρουσης”.

“Στη συνέχεια” επισημαίνει η Αγία Έδρα “η προσοχή στράφηκε στα συμπεράσματα της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης και στις συνέπειες για τη μελλοντική δομή της Ένωσης”.

Σε tweet της, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχολίασε την συνάντηση:

“Πραγματικά χαίρομαι που συναντώ ξανά τον Παναγιώτατο Πάπα Φραγκίσκο στη Ρώμη σήμερα. Στεκόμαστε δίπλα σε όσους υποφέρουν από την καταστροφή στην Ουκρανία. Αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει, φέρνοντας την ειρήνη πίσω στην Ευρώπη”.

Αναβολή του Αποστολικού Ταξιδιού στην Αφρική λόγω θεραπειών της γοναλγίας

Σημειώνεται πως η συνάντηση μεταξύ του Ποντίφικα και της Προέδρου πραγματοποιήθηκε με τον Προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας να παρευρίσκεται εκ νέου σε αναπηρική καρέκλα, όπως εμφανίζεται δημόσια εδώ και αρκετές εβδομάδες, λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει με το γόνατό του

Το πρόβλημα υγείας του Πάπα Μπεργκόλιο είναι και ο λόγος για τον οποίο αναβάλλεται το Αποστολικό του ταξίδι σε Κονγκό και Νότιο Σουδάν, το οποίο προβλεπόταν να πραγματοποιηθεί στις 2-7 Ιουλίου. Ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, κάνει λόγω περί “αποδοχής του αιτήματος των γιατρών, και για να μην αναιρεθούν τα αποτελέσματα των θεραπειών του γονάτου, οι οποίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος