Ο Ποντίφικας Φραγκίσκος φιλάει σημαία της Ουκρανίας: Γινόμαστε μάρτυρες της ανικανότητας του ΟΗΕ

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Επέστρεψε από το αποστολικό του ταξίδι στη Μάλτα ο Πάπας Φραγκίσκος. 

Σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια κατήχησης και με φρέσκες τις ανατριχιαστικές εικόνες των πρόσφατων σφαγών στην Ουκρανία, ο Πάπας Μπεργκόλιο είπε “χθες μου έφεραν αυτή τη σημαία” και ξεδίπλωσε μια κίτρινο-μπλε σημαία της Ουκρανίας, την οποία φίλησε και έδειξε στους πιστούς. 

“Αυτή η σημαία προέρχεται από τον πόλεμο, από εκείνη την χτυπημένη πόλη, Μπούχα” τόνισε ο Ποντίφικας, πριν πεί, “αρκετά με τον πόλεμο”.

Σε αυτό το σημείο ο Πάπας Φραγκίσκος υπογράμμισε πως “στον πόλεμο στην Ουκρανία γινόμαστε μάρτυρες της ανικανότητας του ΟΗΕ” και συνέχισε λέγοντας πως “οι πρόσφατες ειδήσεις για τον πόλεμο, αντί να φέρουν ανακούφιση και ελπίδα, μαρτυρούν νέες θηριωδίες, όπως η σφαγή της Μπούχα.” 

Ο Ποντίφικας Φραγκίσκος φιλάει σημαία της Ουκρανίας: Γινόμαστε μάρτυρες της ανικανότητας του ΟΗΕ
Ο Πάπας Μπεργκόλιο είπε “χθες μου έφεραν αυτή τη σημαία” και ξεδίπλωσε μια κίτρινο-μπλε σημαία της Ουκρανίας, την οποία φίλησε και έδειξε στους πιστούς (AP Photo/Alessandra Tarantino)

Συνέχισε ο Ποντίφικας. “Όλο και πιο άγρια η σκληρότητα που διαπράχθηκε επίσης εναντίον αμάχων, άοπλων γυναικών και παιδιών. Είναι θύματα το αθώο αίμα των οποίων φωνάζει στον ουρανό και ικετεύει: ας σταματήσει αυτός ο πόλεμος, ας σιωπήσουν τα όπλα, ας σταματήσει να σπέρνεται ο θάνατος και η καταστροφή. Ας προσευχηθούμε μαζί για αυτό”.

Στη συνέχεια ο Πάπας κάλεσε κοντά του μια οικογένεια Ουκρανών – μητέρα και 5 αδέρφια – που έφυγαν από τον πόλεμο και φιλοξενούνται στη Σαρδηνία. Δώρισε στα παιδιά μεγάλα πασχαλινά αυγά και είπε: “Αυτά τα παιδιά έπρεπε να φύγουν και να έρθουν σε μια υγιή γη. Είναι σκληρό πως αναγκάστηκαν να πάνε σε άλλη χώρα λόγω του πολέμου. Αυτός είναι ένας από τους ‘καρπούς’ του πολέμου: ας μην τους ξεχάσουμε, και ας μην ξεχάσουμε τον Ουκρανικό λαό”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος