Ο Πολ Χάγκις συνελήφθη για σεξουαλική επίθεση – Γυναίκα κατήγγειλε ότι την βίαζε επί δύο ημέρες

Οι αρχές συνέλαβαν τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Πολ Χάγκις ύστερα από καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση γυναίκας στη νότια Ιταλία, ανέφεραν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τοπικούς εισαγγελείς.

Ο καναδικής καταγωγής Χάγκις, 69 ετών, βρέθηκε στην Ιταλία για ένα φεστιβάλ κινηματογράφου που ξεκινά την Τρίτη στο Οστούνι, μια τουριστική πόλη στην Απουλία. Μια δήλωση από τους διοργανωτές του κινηματογραφικού φεστιβάλ στο περιοδικό Variety ανέφερε ότι οι διοργανωτές «έμαθαν με απογοήτευση και σοκ την είδηση ​​ότι ο Πολ Χάγκις είναι υπό κράτηση για υπόθεσης βίας».

Οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ «προχώρησαν αμέσως στο “πάγωμα” της συμμετοχής του σκηνοθέτη στην εκδήλωση» και «ταυτόχρονα εξέφρασαν την πλήρη αλληλεγγύη τους στην καταγγέλλουσα », προστίθεται στην ανακοίνωσή τους.

Το πρακτορείο ειδήσεων LaPresse και πολλά άλλα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέφεραν γραπτή δήλωση από εισαγγελείς ότι ερευνούν καταγγελίες σχετικά με μια «νεαρή αλλοδαπή» η οποία αναγκάστηκε να έχει «μη συναινετικές» σεξουαλικές σχέσεις μαζί του για δύο ημέρες.

Οι εισαγγελείς Antonio Negro και Livia Orlando, που διεξάγουν την έρευνα, ανέφεραν ότι η γυναίκα κατήγγειλε ότι «αναγκάστηκε να αναζητήσει ιατρική φροντίδα» μετά τις σεξουαλικές επαφές. Ο δικηγόρος του Χάγκις δεν απάντησε στο αίτημα των ειδησεογραφικών πρακτορείων για σχόλιο.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι το προσωπικό του αεροδρομίου στο οποίο έφθασε η γυναίκα παρατήρησαν ότι η γυναίκα βρισκόταν σε σύγχυση και αφού της παρείχαν βοήθεια την μετέφεραν στο αρχηγείο της αστυνομίας του Μπρίντιζι. Οι αστυνομικοί εκεί τη συνόδευσαν σε τοπικό νοσοκομείο για εξέταση. Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν ο Χάγκις κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα, σε ξενοδοχείο ή σε άλλο κατάλυμα.

Ιταλοί εισαγγελείς είπαν επίσης ότι η γυναίκα «επισημοποίησε την καταγγελία της και κατέθεσε στοιχεία που στη συνέχεια εξετάστηκαν από τους ανακριτές». Δεν ανέφεραν την εθνικότητα ή την ηλικία της.

Ο Πολ Χάγκις είχε κατηγορηθεί ξανά στις ΗΠΑ για σεξουαλική παρενόχληση, συμπεριλαμβανομένων δύο καταγγελιών για βιασμό το 2018.

Πηγή: Guardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος