Ο πλανήτης γιόρτασε την αλλαγή του έτους σε κλοιό πανδημίας (video)

Την έλευση του νέου έτους γιόρτασαν οι κάτοικοι στην Ωκεανία, αλλά και σε αρκετές χώρες της Ασίας. Για ακόμη μια φορά, εντυπωσιακό ήταν το σόου πυροτεχνημάτων στο λιμάνι του Σίδνευ, στην Αυστραλία αλλά και στη Νέα Ζηλανδία. Ευχή όλων είναι να μπει τέλος στην πανδημία το 2021.

Μπορεί όλα φέτος να ήταν διαφορετικά για τους Αυστραλούς, η εικόνα όμως από το Σίδνεϊ ήταν και πάλι φαντασμαγορική. Οι δρόμοι όμως μπροστά από την Όπερα αλλά και τη Γέφυρα στο λιμάνι της πόλης ήταν άδειοι εξαιτίας των μέτρων περιορισμού της πανδημίας. Μέχρι πέντε άτομα επιτρέπονται σε κάθε σπίτι, ενώ στο κέντρο της πόλης μπορούσαν να πάνε μόνο όσοι είχαν κρατήσεις σε εστιατόρια, με τις τιμές να φτάνουν στα ύψη.

Λίγο νωρίτερα, το 2021 υποδέχτηκε η Νέα Ζηλανδία. Σε αντίθεση με την Αυστραλία, εκεί ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει τα πυροτεχνήματα γύρω από τον Sky Tower του Όκλαντ.

Η πόλη απ’ όπου άρχισαν όλα, η Γουχάν, γιόρτασε την αλλαγή του χρόνου με κόσμο στους δρόμους και με πολύ διαφορετική διάθεση από την περασμένη χρονιά, όπου είχε πρωτοξεσπάσει η πανδημία.

Σε όλη την Κίνα, μέσω τηλεόρασης μεταδόθηκε πάντως το ετήσιο Γκαλά στο οποίο παίρνουν μέρος πάνω από 100 τραγουδιστές, χορευτές και αθλητές πολεμικών τεχνών. Το θέμα του Γκαλά ήταν: «Ας σαλπάρουμε για το 2021».

Με το παραδοσιακό χτύπημα της καμπάνας οι Ιάπωνες υποδέχθηκαν το 2021 με περιορισμούς όμως λόγω της Covid-19. Πολλές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν στην Ιαπωνία και οι περισσότεροι γιόρτασαν στο σπίτι.

Με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και υπαίθρια σόου γιόρτασαν οι κάτοικοι της Ταϊπέι την έλευση του 2021. Το υπερθέαμα γύρω από τον πύργο της πόλης παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Αντίθετα, στο Χονγκ Κονγκ τα πυροτεχνήματα ήταν εικονικά και στον κόσμο δεν επετράπη να βγει να γιορτάσει στο δρόμο λόγω της πανδημίας.

Πυροτεχνήματα, χοροί και τραγούδια στην Πιονγκγιανγκ, σηματοδότησαν την έλευση του 2021. Ο κόσμος παρακολούθησε από κοντά το σόου με μάσκες, το οποίο περιελάμβανε και τον ύμνο της Βόρειας Κορέας.

Πηγή: ΕΡΤ / Επιμέλεια: Ζέτα Κονταξή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος