Ο όμιλος Playmobil καταργεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας

Η μητρική εταιρεία Playmobil περικόπτει περίπου 700 θέσεις εργασίας παγκοσμίως, εκ των οποίων περίπου 370 στη Γερμανία. Ο όμιλος Χορστ Μπραντστάτερ έκανε την ανακοίνωση τη Δευτέρα στην έδρα της εταιρείας στο Ζίρντορφ της περιφέρειας Φουρτ. Οι περικοπές θέσεων εργασίας αντιστοιχούν στο 17% παγκοσμίως και αφορούν το 16% του συνολικού εργατικού δυναμικού στη Γερμανία.

Κύρια παραγωγή της Playmobil στο Dietenhofen

Ο όμιλος Μπράντστετερ δεν αποκάλυψε πού ακριβώς και σε ποιους επιχειρηματικούς τομείς θα περικοπούν οι θέσεις εργασίας. Ωστόσο, το Dietenhofen στην περιοχή του Ansbach είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επηρεαστεί – περίπου το 60% των παιχνιδιών που πωλούνται παγκοσμίως κατασκευάζονται στο εκεί εργοστάσιο Playmobil. Στο Dietenhofen κατασκευάζονται επίσης γλάστρες της μάρκας Lechuza. Μια άλλη μονάδα παραγωγής βρίσκεται στο Selb στην περιοχή Wunsiedel. Επιπλέον, το κέντρο εφοδιαστικής της Playmobil βρίσκεται στο Herrieden στην περιοχή του Ansbach και η έδρα της εταιρείας στο Zirndorf. Το Playmobil Fun Park βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα κεντρικά γραφεία.

Απώλειες στις πωλήσεις και στα κέρδη

Η μητρική εταιρεία Playmobil κατέγραψε απώλειες στις πωλήσεις και τα κέρδη κατά τα δύο τελευταία οικονομικά έτη. Ο όμιλος επικαλέστηκε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση ως αιτία για τις περικοπές θέσεων εργασίας. Αντίστοιχα, τόσο η μάρκα παιχνιδιών Playmobil όσο και η μάρκα Lechuza, η οποία επίσης ανήκει στον Όμιλο, συνεχίζουν να αισθάνονται τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, οι περικοπές θέσεων εργασίας είναι προφανώς και το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας μετασχηματισμού εντός της εταιρείας που ξεκίνησε το 2019, τότε ακόμη υπό τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Στέφεν Χόπφνερ. Σχολιάζοντας τις περικοπές θέσεων εργασίας, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Αυτό αποφασίστηκε από τη διοίκηση μετά την ολοκλήρωση μιας ολοκληρωμένης επανεξέτασης όλων των επιχειρηματικών μονάδων και λαμβάνοντας υπόψη τις επιχειρηματικές επιδόσεις και τις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις».

Είχε ήδη γίνει γνωστό την Παρασκευή ότι ο κατασκευαστής Playmobil σκοπεύει να αναθέσει την κατασκευή καλουπιών σε εξωτερικούς συνεργάτες και να περικόψει 74 θέσεις εργασίας. Η κατασκευή καλουπιών δεν αποτελεί πλέον μια από τις βασικές αρμοδιότητες της εταιρείας και έχει χάσει τη σημασία της, δήλωσε η εταιρεία.

Διαδικασία μετασχηματισμού στον όμιλο Μπραντστέτερ

Μόλις τον Ιούλιο του 2023 ο προηγούμενος επικεφαλής του ομίλου Χορστ Μπράντστετερ, Στέφεν Χόφνερ, έβγαλε το καπέλο του. Ήταν στον Όμιλο για 26 χρόνια και είχε αναλάβει το αξίωμα για επτά χρόνια. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο ίδιος ο Χόφνερ είχε ζητήσει την πρόωρη λήξη της σύμβασής του. Δεν ολοκλήρωσε τη διαδικασία αλλαγής που είχε ξεκινήσει. Από την άνοιξη του 2023, η διαδικασία αυτή υποστηρίζεται από μια εταιρεία συμβούλων.

Μετά την αποχώρηση του Χόφνερ, ο πρώην οικονομικός διευθυντής Ρενέ Φέσερ ανέλαβε το τιμόνι στο Ζίρντορφ. Ωστόσο, ο Φέσερ μοιράζεται τη διοίκηση του ομίλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Playmobil Μπαχρί Κούρτερ και τον Ματίας Φάουζερ, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου που είναι αρμόδιο για τις προμήθειες. Η Lechuza διοικείται από τον Ματίας Χέμε.

Πηγή: BR24

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος