Ο ΟΗΕ «ευθυγραμμίζεται με τη Χαμάς» απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες αφού το τελευταίος χαρακτήρισε «στρατιωτικοποιημένο» σύστημα που «σκοτώνει ανθρώπους» τη δομή διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.
«Το να κατηγορούν το Ισραήλ για τις αποτυχίες του ΟΗΕ και για τη δράση της Χαμάς είναι μια σκόπιμη τακτική» ανέφερε ο υπουργός σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
Το Ανθρωπιστικό Ίδρυμα της Γάζας (GHF) οργάνωση που στηρίζεται από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, παρείχε περισσότερα από 46 εκατομμύρια γεύματα στους Παλαιστίνιους πολίτες, όχι στη Χαμάς» από την έναρξη των επιχειρήσεών του, στα τέλη Μαΐου, πρόσθεσε. «Ωστόσο, ο ΟΗΕ κάνει ό,τι μπορεί για να αντιταχθεί σε αυτήν την προσπάθεια. Και κάνοντάς το, ο ΟΗΕ ευθυγραμμίζεται με τη Χαμάς, που προσπαθεί επίσης να σαμποτάρει τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις του GHF», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι ο ισραηλινός στρατός «ουδέποτε βάζει στο στόχαστρο αμάχους».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος