Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητεί να επιστρέψει στο Facebook

Να μην «φιμωθεί» ένας προεδρικός υποψήφιος ζητά η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, με τον ίδιο να ζητά επισήμως «να μπορέσει να επιστρέψει στο Facebook».

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ έστειλε επιστολή στον ιδρυτή της πλατφόρμας Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ζητώντας του “μια συνάντηση για να συζητήσει την ταχεία επιστροφή” του Ντόναλντ Τραμπ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Νομίζουμε ότι η αναστολή του λογαριασμού στο Facebook του προέδρου Τραμπ διαστρέβλωσε ριζικά και περιόρισε τη δημόσια συζήτηση», αναφέρει ο Σκοτ Γκαστ στην επιστολή που εστάλη χθες Τρίτη.

Προτρέπει δε την πλατφόρμα να “προωθήσει τον γνήσιο διάλογο και όχι να φιμώσει έναν υποψήφιο για την προεδρία”.

Ο πρώην ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων αποκλείστηκε από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για δύο χρόνια μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι υποστηρικτές του κατά του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Το Facebook είχε εκτιμήσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορούσε να επιστρέψει παρά μόνο όταν “θα έχουν εξαφανιστεί οι κίνδυνοι για την ασφάλεια του κοινού”.

Όταν ρωτήθηκε σήμερα από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της Meta, της μητρικής εταιρίας του δικτύου, υποσχέθηκε μια απόφαση για την τύχη του πρώην προέδρου “εντός των προσεχών εβδομάδων”.

Ο Τραμπ επανήλθε ήδη στο Twitter στις 19 Νοεμβρίου 2022, τέσσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Ωστόσο, δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη κανένα μήνυμα στον λογαριασμό αυτόν, επικοινωνώντας κυρίως μέσω της δικής του πλατφόρμας, της Truth Social.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος