«Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός θα είναι δύσκολος, δεν γίνονται όλα», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών

«Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός θα είναι δύσκολος. Δεν γίνονται όλα, διότι πρέπει να στηριχθούν οι χαμηλοεισοδηματίες και η μεσαία τάξη, αλλά και να προαχθεί η ανάπτυξη», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζανκάρλο Τζορτζέτι τη Δευτέρα 21/8

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να μπει σε ισχύ από το 2024.

Ο Ιταλός υπουργός τόνισε ότι «η χώρα επιθυμεί μια ευνοϊκότερη προσέγγιση σε ό,τι αφορά τις δημόσιες επενδύσεις υπέρ της ανάπτυξης».

«Βρισκόμαστε ακόμη σε μια έκτακτη κατάσταση και δεν μπορούμε, στη φάση μεγάλων αλλαγών που ζούμε, να επιστρέψουμε σε κανόνες που αγνοούν την ανάγκη να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», υπογράμμισε ο Τζανκάρλο Τζορτζέτι.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά το θέμα της υπογεννητικότητας, διότι διαφορετικά «καμία συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, δεν θα μπορέσει να αντέξει».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος