Ο Ν. Τζόκοβιτς προσέφυγε κατά της απέλασής του – Ξανά υπό κράτηση – Την Κυριακή εκδικάζεται η έφεση

Το πράσινο φως για την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς έδωσε ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης, με την απόφασή του να ακυρώσει τη βίζα του Σέρβου τενίστα. Το θρίλερ ωστόσο, συνεχίζεται, καθώς την Κυριακή αναμένεται να εκδικαστεί η έφεση που άσκησαν οι συνήγοροι του Τζόκοβιτς. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα πρέπει να επιστρέψει στο κέντρο κράτησης της Μελβούρνης  στις 8 το πρωί του Σαββάτου (11 το βράδυ της Παρασκευής ώρα Ελλάδας). Φρουρούμενος θα προετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή του ενόψει της εκδίκασης της προσφυγής του κατά της ανάκλησης της βίζας του.

Αίτημα των συνηγόρων του Νόβακ Τζόκοβιτς, είναι να μπορέσει να αγωνιστεί στο Australian Open με την λεγόμενη ενδιάμεση βίζα, μέχρι να υπάρχει τελική απόφαση. Ο 34χρονος τενίστας, γεννημένος στο Βελιγράδι, κυνηγάει τον 21ο τίτλο grand slam στην Αυστραλία, την ώρα που στην Σερβία θα είναι αντιμέτωπος με πρόστιμο ή ακόμα και ποινή φυλάκισης μετά την παραδοχή του ότι έσπασε την καραντίνα ενώ είχε κορονοϊό τον περασμένο μήνα.

Η απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης να ακυρώσει τη βίζα του κορυφαίου τενίστα λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του τουρνουά ήρθε μετά από τέσσερις μέρες παλινωδιών και ανταλλαγής ευθυνών μεταξύ της οργανωτικής επιτροπής του Australian Open, της κυβέρνησης και του Σέρβου τενίστα.

Με ανακοίνωσή του το γραφείο του Αυστραλού πρωθυπουργού στηρίζει την απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης να ακυρώσει τη βίζα του Σέρβου τενίστα.

Είχε προηγηθεί σειρά αποκαλύψεων για το μοριακό τεστ (PCR) του Νόλε, που «από αρνητικό έγινε θετικό μέσα σε μερικά λεπτά», αλλά και τις δημόσιες εμφανίσεις του σε Σερβία και Ισπανία τις ημέρες που βάσει νόμου θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα, καθώς είχε νοσήσει για δεύτερη φορά με κορονοϊό.

Δικηγόροι στη Σερβία υπενθυμίζουν ότι σε αρκετούς Σέρβους που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης έως και τρία χρόνια για παραβίαση της καραντίνας, αν και οι πιο πρόσφατες καταδίκες συνήθως συνεπάγονταν πρόστιμα περίπου 150.000 δηνάρια.

Πηγή:ΕΡΤ

Ανταπόκρση: Αλέκος Μάρκελος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος