Ο Μπολσονάρου αμφισβητεί τη νίκη του Μπάιντεν στις εκλογές του 2020, δύο ημέρες πριν συναντηθούν

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου άφησε σήμερα 7 Ιουνίου να εννοηθεί ότι αμφισβητεί τη νίκη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020, μόλις δύο ημέρες πριν από την πρώτη συνάντηση που θα έχουν οι δύο ηγέτες, στο περιθώριο της Συνόδου της Αμερικής.

Ο Μπολσονάρου, που έχει δηλώσει θαυμαστής του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό κανάλι, ότι έχει ακόμη «υποψίες» για τη νίκη του Μπάιντεν. Παράλληλα, εγκωμίασε τον τρόπο διακυβέρνησης του Τραμπ.

Ο Μπολσονάρου ήταν ένας από τους τελευταίους ηγέτες που αναγνώρισαν τη νίκη του Μπάιντεν στις εκλογές του 2020.

«Ο αμερικανικός λαός μιλάει για αυτό (σ.σ. την εκλογική νοθεία). Εγώ δεν θα συζητήσω την εθνική κυριαρχία μιας άλλης χώρας. Αλλά ο Τραμπ τα πήγαινε πραγματικά καλά», είπε.

«Δεν θέλουμε να συμβεί αυτό στη Βραζιλία», πρόσθεσε.

Ο Μπολσονάρου, που στις δημοσκοπήσεις έρχεται δεύτερος πίσω από τον αριστερό, πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου, έχει αμφισβητήσει πολλές φορές τη νομιμότητα του ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας στη Βραζιλία. Πρόκειται να συναντηθεί με τον Μπάιντεν την Πέμπτη στο Λος Άντζελες και σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο θα συζητήσουν διάφορα θέματα, από την επισιτιστική ασφάλεια μέχρι την κλιματική αλλαγή και την ανάκαμψη μετά την πανδημία της Covid-19.

Στη συνέντευξή του ο ακροδεξιός πρόεδρος είπε ότι δεν πιστεύει πως ο Μπάιντεν θα επιχειρήσει «να του επιβάλει οτιδήποτε» σε σχέση με την αποψίλωση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, η οποία έχει αυξηθεί επί της προεδρίας του. Είπε ότι η συνάντηση αυτή θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Βραζιλία, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα συμπεριφερθεί ο Μπάιντεν στις συνομιλίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος