Ο Μπ. Τζόνσον στο πλευρό του Β. Ζελένσκι – Παρότρυνε όλες τις χώρες να συνεχίσουν την ενίσχυση της Ουκρανίας

Array

Ο Μπόρις Τζόνσον συνεχάρη τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι, που έφερε τους παγκόσμιους ηγέτες μαζί στην Πλατφόρμα για την Κριμαία.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, η οποία όπως είπε «ήταν ο άμεσος προάγγελος του σημερινού πολέμου και θα έπρεπε να έχουμε την ταπεινότητα να αναγνωρίσουμε ότι δεν αντιλήφθηκαν όλοι την τεράστια τεράστια σημασία αυτού που συνέβαινε εκείνη την εποχή».

Ο Τζόνσον επισήμανε τη σημασία της υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου, ότι καμία «δεν μπορεί να αποκτήσει έδαφος ή να αλλάξει σύνορα με τη δύναμη των όπλων, και επομένως προκύπτει ότι δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την προσάρτηση της Κριμαίας ή οποιουδήποτε άλλου ουκρανικού εδάφους από τη Ρωσία».

Ο Βρετανός προσωρινός πρωθυπουργός, επανέλαβε την δέσμευση της χώρας του και παρότρυνε όλους προς τη συνέχιση του προγράμματος για στρατιωτική, ανθρωπιστική, οικονομική και διπλωματική υποστήριξη που χρειάζεται ο Ουκρανικός λαός, «έως ότου η Ρωσία τερματίσει αυτόν τον αποτρόπαιο πόλεμο και αποσύρει τις δυνάμεις της από ολόκληρη την Ουκρανία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος