Ο Mick Slattery των Hawkwind απεβίωσε «ειρηνικά στο σπίτι» μετά από σύντομη ασθένεια

Ο κιθαρίστας των Hawkwind Mick Slattery έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, μετά από σύντομη ασθένεια - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του συνιδρυτή του συγκροτήματος: «Πέταξε ελεύθερα, παλιόφιλε!»

Ο κιθαρίστας των Hawkwind, Μικ Σλάτερι, πέθανε σε ηλικία 77 ετών.

Το ιδρυτικό μέλος του θρυλικού διαστημικού ροκ συγκροτήματος απεβίωσε «ειρηνικά στο σπίτι του» στις 17 Μαρτίου μετά από σύντομη ασθένεια.

Ο Dave Brock, συνιδρυτής του συγκροτήματος, που αρχικά ονομαζόταν Group X, το 1969, μοιράστηκε την είδηση με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, αναπολώντας τις όμορφες αναμνήσεις τους. Δεν διευκρίνισε την ασθένεια από την οποία έπασχε ο Slattery.

Ο 81χρονος Brock έγραψε: «Λυπούμαστε που μοιραζόμαστε τη θλιβερή είδηση ότι ο παλιός μας φίλος και ιδρυτικό μέλος των Hawkwind, Mick Slattery έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στο σπίτι του χθες, την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, 17 Μαρτίου 2023, σε ηλικία 77 ετών, μετά από σύντομη ασθένεια».

Και συνέχισε: «Εγώ και ο Mick παίξαμε μαζί σε μια μπάντα που λεγόταν Famous Cure το 1967, κάνοντας περιοδείες στην Ολλανδία, προτού σχηματίσουμε τους Hawkwind το 1969. Έχω πολλές όμορφες αναμνήσεις από εκείνες τις μέρες, που παίζαμε μαζί στην Ολλανδία και κάναμες παρέα στο Richmond στο L’Auberge Cafe και στο Eel Pie Island. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60, συνηθίζαμε να κάνουμε πρόβες στο πάνω διαμέρισμα μου στο Putney και επίσης στο υπόγειο του μουσικού καταστήματος του Bob Kerr στην Gwalior Road, παίζοντας δυνατά μουσική, προς μεγάλη ενόχληση των γειτόνων μας. Πέταξε ελεύθερα, παλιόφιλε.»

Ο μουσικός ήταν στους Hawkwind για σύντομο χρονικό διάστημα, αποχωρώντας την ίδια χρονιά που σχηματίστηκαν και αντικαταστάθηκε από τον Huw Lloyd-Langton.

Εμφανίζεται στα demo Hurry On Sundown, Bring It On Home, Kiss of the Velvet Whip και στο κομμάτι Cymbaline των Pink Floyd.

Ωστόσο, συνέχισε να ηχογραφεί με το Space Ritual, το συγκρότημα του αείμνηστου σαξοφωνίστα και φλαουτίστα των Hawkwind, Nik Turner. Ήταν επίσης μέλος του supergroup Hawkestrel του μπασίστα Alan Davey.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος